God kväll! Här är dagens toppnyheter

NYHETER

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

Granskning: Så skapades ”Sveriges farligaste flicka’

Josefin, 14, har klassats som ”farlig” av vården. Första gången hon omhändertogs var hon bara ett år gammal. Sedan dess har hon placerats 33 gånger mellan familjehem och vårdinrättningar över Sverige. I dag lever hon med åtta vårdare bakom pansarglas.
Aftonbladets prisbelönta reporter Kerstin Weigl har granskat vårdhaveriet som kan ha skapat ”Sveriges farligaste flicka”.
Läs hela reportaget – och se den unika filmen om Josefin
GRAFIK Så har hon tvingats flytta runt landet hela barndomen
Socialtjänsten: ”Vi har misslyckats”

Viktig dom i dag: fildelningssajterna ska blockas

Fildelningssajter som exempelvis Pirate Bay ska blockeras av internetleverantörer, så att deras kunder inte kan besöka dem. Det blev klart i dag när domen kom i det uppmärksammade målet mellan film- och tv-branschen och Bredbandsbolaget.
Läs hela artikeln
LÄS OCKSÅ: Kartläggning – här är alla misstänkta mord

Dubbla lavinolyckor i Alperna – svensk allvarligt skadad

En lavin inträffade i dag i de franska Alperna nära Val d’Isère. Fyra personer har hittats döda och flera saknas. En svensk man har också fått livshotande skador sedan han dragits med i en lavin i den österrikiska delen av Alperna.
Läs hela artikeln om lavinen i Frankrike
Läs om lavinen i Österrike

Ygeman om Malmö: Unga kan dömas till husarrest

Flera mord och skjutningar har inträffat i Malmö-området senaste tiden. Under måndagen besökte inrikesminister Anders Ygeman (S) staden för att diskutera den senaste tidens våldsvåg. Han säger att det kan bli aktuellt med husarrest för unga – och att även medborgarna har ett ansvar att inte göda brottsligheten.
Läs hela artikeln

Jättekedjor tar bort sina Trump-varor

Nu följer Sears och Kmart efter Nordstroms exempel. Sears tar bort 31 varor med Trumps varumärke från sitt online-sortiment och säljer andra på rea.
Läs hela artikeln

Smällen: Storsponsorn bryter miljonkontrakt med Johaug

Norska skidstjärnan Therese Johaug dömdes till 13 månaders avstängning. Nu kommer nästa smäll. Utrustningssponsorn Fischer bryter sitt avtal med den dopningsdömde norskan
Läs hela artikeln

Pusschock: Moraeus heta möte med sångerskan

Här gör de det oväntade – framför kameran. Se klippet här ovanför.
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!