Ledde polisen till knarkgömma – döms

TT

Publicerad 2023-08-04

Eftersom vapnen och narkotikan byttes ut mot attrapper döms mannen mot sitt nekande för försök till grovt narkotikabrott och försök till grovt vapenbrott. Arkivbild.

En man i Trollhättan döms till fem års fängelse och utvisning för bland annat försök till grovt narkotikabrott – efter att själv ha lett polisen till sin gömma, rapporterar TTELA.

Det var i samband med en annan utredning som polisen fick upp ögonen för den i dag dömde 24-årige mannen. I ett mobilklipp poserade han maskerad med flera vapen i en lägenhet. Klippet knöts till en adress där polisen hittade stora mängder narkotika och vapen.

Under husrannsakan monterade polisen en kamera i lägenheten och bytte ut narkotika och vapen mot attrapper som penslades med UV-pasta. Videomaterialet från lägenheten och spår av UV-pastan i 24-åringens jacka blev sedan bevismaterial som fällde mannen i Vänersborgs tingsrätt.

Men eftersom vapnen och narkotikan byttes ut mot attrapper döms mannen mot sitt nekande för försök till grovt narkotikabrott och försök till grovt vapenbrott, samt ringa narkotikabrott för en tidigare förseelse.