Skakigt värre när politiker snackade skalv

TT-AP

Publicerad 2022-09-02

Liechtenstein har drabbats av mindre jordbävningar. Arkivbild av huvudstaden Vaduz.

När den lagstiftande församlingen i Liechtenstein samlades för att debattera huruvida landets invånare borde försäkras mot jordbävningar blev de avbrutna. Ett jordskalv skakade om hela parlamentsbyggnaden i Vaduz.

Ledamoten Bettina Petzold-Mähr satt just och anförde att risken för att furstendömet skulle drabbas var hög när salen började skaka. Hon tystnade för ett ögonblick och spärrade upp sina ögon, vilket syns i ett filmklipp som den liechtensteinska landsdagen har lagt upp på sin hemsida.

Petzold-Mähr började skratta och fortsatte sitt anförande, tills ytterligare ett skalv slog till.

– Det här börjar bli lite mycket, man vet aldrig om det kommer efterskalv, sade talman Albert Frick, och utlyste 15 minuters paus i sammanträdet.

Skalven skedde vid klockan 12 på torsdagen. Det första skalvets magnitud har uppmätts till 4,1 av det europeiska institutet ESMC.

Det lilla furstendömet ligger inklämt mellan Schweiz och Österrike i Alperna. Polisen meddelar att det kom många samtal från oroade invånare i samband med skalven, men att inga person- eller fastighetsskador har noterats.

Under fredagen drabbades området av ännu ett skalv med en magnitud som uppmättes till omkring 2,6, rapporterar den österrikiska nyhetsbyrån APA.

ANNONS