Trafiken igång igen efter brand på Stocholm C

NYHETER

All trafik ska nu fungera som vanligt på Stockholm Central efter att en brand i en av restaurangernas fläkt skapat stopp i tågtrafiken.

Räddningstjänsten fortsätter med att ventilera ut rök från centralen.

1 av 4 | Foto: Maja Nilsson
Stora avspärrningar på Vasagatan.

Centralen i Stockholm utrymdes tidigare under dagen efter att ett brandlarm har gått. Enligt vittnen på plats så var det en kraftig rökutveckling och flera brandbilar är på plats.

– Ingen får komma in i byggnaden och det är helt avspärrat utanför Vasagatan. Jag kom med Uppsalatåget och då hörde vi en röst som sa att det brann i centralhallen och att ingen fick gå in eller använda hissarna. Jag såg mycket rök inne vid rulltrapporna upp mot de norrgående tågen. Det är minst fem stora brandbilar utanför nu och många polisbilar, säger vittnet Anna Svenson.

Räddningstjänsten i Stockholm uppger för Aftonbladet att det rör sig om en brand i en fläkt i en av centralens restauranger. Vid klockan sju har spår 19 samt 1–17 öppnats upp för trafik igen.

All trafik återupptagen

Vid 19.30 fungerar hela Centralstationen åter öppen och all bussstrafik kan köra som vanligt på Vasagatan.

Endast den brandhärjade restaurangen är avspärrad. Branden skapade under eftermiddagen stopp i trafiken för både pendeltåg, fjärrrtåg och Arlanda Express och räddningstjänsten spärrade av och evakuerade stationen för att ventilera ut röken.

Tunnelbanan har gått som vanligt men resenärer har fått använda ingången via Sergels torg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik