Man hade över 20 djur som levde i misär

1 av 5 | Foto: Länsstyrelsen
NYHETER

I en fastighet i Laholms kommun fanns 13 hundar, 2 katter, 4 kycklingar och hästar. Samtliga utrymmen där de vistades var förorenade av avföring. Alla var misskötta, skriver Hallandsposten.

När länsstyrelsens djurskyddsinspektörer besökte fastigheten i Laholms kommun i slutet av juni, möttes de av en hemsk syn.

Kontrollen gjordes efter att en anmälan kommit in och inspektörerna möttes av djur som levde i total misär.

Djuren tillhörde en man som bodde i huset och en kvinna som besökte fastigheten ibland. I bostadshuset befann sig 13 hundar, 2 katter och 4 kycklingar. I alla utrymmen där djuren befann sig var det fullt av avföring och djuren saknade både vatten och mat.

”Det var mycket förorenat av avföring från hundarna och katterna. Tiken som hade valpar hölls för sig själv med valparna i ett sovrum. Även här var det förorenat av avföring", skriver Länsstyrelsen i rapporten.

Foto: Länsstyrelsen
Hästarna hade inte sett dagsdjus på hela vintern

Men det var inte de enda djuren som befann sig på området. Utomhus fanns även fem hästar och ett fem veckor gammalt föl, som aldrig fått se skymten av dagsljus. På platsen fanns även fyra avmagrade får och hönor som varken hade sittpinnar, reden eller ströbad.

”Samtliga får var i måttligt till kraftigt underhull, höftbensutskotten, ryggraden samt revben kunde tydligt ses”, skriver Länsstyrelsen i rapporten.

Foto: Länsstyrelsen
Samtliga får var i måttligt till kraftigt underhull.

Kontrollrapporten från länsstyrelsen är tolv sidor lång. Länsstyrelsen har listat akuta brister i sjutton olika punkter som måste åtgärdas omedelbart eller inom en till två veckor. Om inte beslutet följs av ägaren till djuren kommer länsstyrelsen att vidta ytterligare åtgärder.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Hundar