Tusentals slemmiga ålar stoppade trafiken

NYHETER

Litervis av slem och tusentals kladdiga varelser täckte motorvägen. Vyn är som hämtat ur dina värsta mardrömmar.

1 av 4 | Foto: Oregon State Police/Montage
Litervis av slem kastades över allt i närheten när lastbilen tvingades tvärstanna.

Ett slemmigt tillbud inträffade på en motorväg i Oregon, USA, i torsdags. En lastbil närmade sig ett vägarbete i för hög fart, och tvingades tvärbromsa. Inbromsningen fick bilens last att flyga av från flaket, och det är här den kletiga historien spårar ur, skriver Buzzfeed.

Lastbilen var nämligen lastad med 3000 kilo levande pirålar, som kastades ut över vägen i alla riktningar. Som om det inte var illa nog har pirålar dessutom en speciell – och i sammanhanget obehaglig – egenskap. När de blir stressade utsöndrar de nämligen en typ av kletigt sekret, som med ens gjorde den röriga scenen ännu geggigare.

Inga människor skadade

Händelsen orsakade även en kedjereaktion, där fyra ytterligare fordon kraschade in i varandra. Som tur var skadades ingen människa allvarligt i olyckan, även om några av pirålarna förmodligen förolyckades.

Det tog dock flera timmar för räddningspersonalen att sanera vägen från ålar och slem. Till slut lyckades man få bort slemmet med hjälp av en vägskrapa, men Oregons transportdepartement vittnar om att de inte gick oberörda från den kladdiga mardrömsupplevelsen:

”Nu checkar vi ut för kvällen, men jag tvivlar på att vi kommer att sova inatt på grund av... ålar”, skriver de på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Oregon

Trafik

Olyckor