Ingrep vid ofredande på Bråvalla - sparkades i huvudet

NYHETER

Polisen hade en del att göra under premiärdagen av musikfestivalen Bråvalla.
En kvinna uppgav att en man tafsat på henne och en annan att hon utsatts för ett våldtäktsförsök.
En man sparkades i huvudet när han försökte hjälpa en kvinna som skrek på hjälp, skriver Norrköpings Tidningar.

1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG

Strax efter midnatt anmälde en kvinna att hon blivit utsatt för ett sexuellt ofredande vid festivalområdets entré. En okänd man ska ha kommit fram och rört vid hennes kropp.

Ungefär vid samma tidpunkt ska en annan kvinna ha blivit förföljd av en man som försökt våldta henne. Kvinnan lyckades få mannen att avbryta försöket och han försvann från platsen. Polisen har ännu ingen misstänkt, skriver de på sin hemsida.

Vid 02:30-tiden polisanmälde en man i 20-årsåldern en grov misshandel. Mannen ska ha försökt hjälpa en kvinna som skrek på hjälp, hon verkade bli ofredad av flera män. Männen gick då attack mot mannen, slog ner honom till marken och sparkade honom i huvudet, skriver Norrköpings tidningar.

Andra personer kom till mannens undsättning, men ingen misstänkt är gripen för misshandeln.

Försöker förebygga övergrepp

Vid midnatt hade 24 personer avlägsnats från området för festivalen i Norrköping, flera för att de försökt samla pantburkar utan att ha biljett, säger polisen till tidningen. Dessutom skrevs anmälningar om narkotikabrott och brott mot knivlagen. Ett par personer har omhändertagits för att de var för berusade.

I fjol anmäldes flera våldtäkter och en rad sexuella ofredanden under Bråvallafestivalen. Efter det inledde arrangören ett samarbete med RFSU och kommunen för att förebygga sexuella övergrepp.

Festivalen avslutas på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM