Alexanders fidget spinner exploderade – vill varna andra

1 av 3

avJonna Claesson

NYHETER

När Alexander Dögl, 25, och hans kollegor tävlade om vem som kunde få en fidget spinner att snurra längst, använde de sig av en kompressor för extra hårt lufttryck. Då exploderade den i Alexanders hand, skriver Expressen.

– Jag kände ingenting först, sedan kollade jag ner på handen och såg att det forsade blod, säger han.

Maskinreparatören Alexander från Karlsborg hade precis fått den populära leksaken fidget spinner av en kompis. Han hade hört om trenden och funderade över vad som var så roligt.

I torsdags natt när han befann sig på jobbet, startade han en tävling med kollegorna om vem som kunde få leksaken att snurra längst.

– Jag tog fram en kompressor och blåste på den för att få upp riktigt hög fart.

Men tävlingen blev inte långvarig. Det blev så hård luftström på fidget spinnern att den började tjuta. Sedan exploderade den i flera bitar.

– Först tyckte vi att det var roligt, vi skrattade. Jag kände ingenting. Sedan kollade jag ner på handen och såg att det forsade blod, säger han.

Alexander förstod direkt att tummen behövde sys så hans kollegor körde honom till akuten.

– Läkarna tvättade rent såret och gav mig bedövning men de såg också att det kunde vara en fraktur på benet så jag fick röntgas.

Alexander fick sy sex stygn, fick en spricka i tummen och en skadad sena.

– Det blev inte direkt någon bra start på sommaren. Det är inte jättekul att gå omkring med en påse på handen. Men jag har lärt mig något i alla fall, jag kommer inte köra med en kompressor på en fidget spinner igen.

ARTIKELN HANDLAR OM