Flyg fick nödlanda: ”Det såg ut som vi krockat med något”

avMaja K Nilsson, Martin Mederyd Hårdh

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett flygplan som var på väg från Tyskland till Göteborg – med över 100 resenärer – tvingades nödlanda på fredagskvällen.

En spricka ska ha upptäckts i vindrutan i cockpit, rapporterar tyska medier.

– Det var ingen liten spricka. Det såg ut som vi hade krockat med något, berättar Richard som satt på första parkett på flyget.

1 av 5 | Foto: LÄSARBILD

Flygbolaget Eurowings flight lyfte från Düsseldorf vid 19-tiden på fredagskvällen, med destination Landvetter, Göteborg. Men strax före klockan 20, när planet fortfarande var i tyskt luftrum, skickade de ut en nödsignal.

Richard var en av resenärerna på flyget.

– Vi vände helt enkelt och körde åt ett annat håll, det var inte jättedramatiskt. Det var när jag tittade ut genom fönstret när vi landade som det såg väldigt tyskt ut, och inte som Göteborg, säger han.

”Måste ha krockat med något”

En spricka hade upptäckts i cockpitens vindruta, rapporterar bland andra Westfälische Rundschau.

Richard upptäckte det först när han själv såg vindrutan.

– Det stod åtta brandbilar med blåljus och det var då jag funderade på om det rök från flyget någonstans eller vad som hade hänt. Men eftersom jag satt på första raden, så såg jag in i cockpiten när dörren lämnades öppen. Det var ju ingen liten spricka, det såg ut som vi hade krockat med något. Men vad kan man krocka med så högt upp luften? säger han.

106 passagerare evakuerades

Piloten vände strax före Kiel och landade på flygplatsen utanför Hamburg. Där ett stort pådrag med brandkår, ambulanser och säkerhetsvakter väntade.

De 106 passagerarna evakuerades och blev inhysta på hotell under natten.

– Vi väntade tre-fyra timmar sen fick hotell. Nu står jag i säkerhetskontrollen för att ta mig hem med ett annat flyg, vi får flyga via Köpenhamn.

Planet är av modellen Airbus A319 och det är i nuläget oklart vad som orsakat skadorna på planet.

Ingen person har kommit till skada.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Flygtrafik

Göteborg

Landvetter

Eurowings