Tre gripna i utpressningsdrama i Hofors

Uppgift: Allmänheten ryckte in och höll fast dem

avMartin Mederyd Hårdh, Oskar Forsberg

Foto: Läsarbild

Tre personer har gripits efter att ha hotat en person med kniv i Hofors.

– Det ska röra någon skuld som de här gärningsmännen ville kräva in, ett utpressningsärende, säger Daniel Winge vid Gävleborgspolisen.

Enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet stoppades gärningsmännen av civila personer – som höll kvar dem på platsen innan polisens insatsstyrka kom dit.

Polisen skickade flera patruller till en adress i Hofors vid klockan 14 på söndagen. Enligt larmet hade en man blivit hotad och utpressad på pengar av tre personer.

– Jag kan inte gå in på så mycket detaljer, men det ska röra någon skuld som de här gärningsmännen vill kräva in. Ett utpressningsärende mot en målsägande, säger Daniel Winge vid Gävleborgspolisens regionledningscentral.

Tre personer greps på platsen och de var beväpnade med minst en kniv. Enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet ska personer ur allmänheten ha gripit in och hållit fast dem, i så kallade envarsgripanden.

Insatsstyrka kom dit

Polisen ska sedan ha kommit till platsen, bland annat med den regionala insatsstyrkan, och tagit över. De meddelade om ärendet först vid 22-tiden på söndagskvällen.

– Dels är det transport av de gripna, dels inskrivning, dels inrapportering, X antal förhör, med mera. Därför jobbar vi i ärendet fortfarande. Det är en långkörare, säger Daniel Winge.

De gripna misstänks för utpressning och brott mot knivlagen.

– Och småbrott som jag har inte har mer kunskap om, säger Winge.

Ingen person ska ha kommit till skada vid brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hofors