Simning

Ljusmanifestation till minne av Tova, 19

Av: 

Adam Westin

NYHETER

Ikväll hålls en tyst minut utanför badhuset i Iggesund, där Tova Moberg simmade och var aktiv som tränare.

Elisabet Ytell och Patricia Karlsson Soler har ordnat ljusmanifestationen för att hedra Tovas minne.

– Ljus är värme och värme är kärlek, säger Elisabet Ytell.

Knappt två dygn har gått sedan 19-åriga Tova Moberg hittades död.

Polisen misstänker att Tova mördats av en man som hon haft en relation med, på onsdagen begärdes den 22-åriga mannen häktad misstänkt för mord.

– Hudiksvall är inte så stort, och alla känner alla här. Jag tror att vi alla är ganska tagna av själva händelsen. Man hör att det händer på andra ställen, men när det kommer så pass nära inpå så blir det otäckt, säger Patricia Karlsson Soler.

Simning var hennes esse

Elisabet Ytell och Patricia Karlsson Sole tog initiativ till en ljusmanifestation, som hålls vid en scen utanför badhuset i Iggesund. Tova Moberg var en duktig simmare och var även aktiv som ungdomstränare.

– Det kändes naturligt att vara där eftersom simning och bad har varit hennes esse. Det är en fin plats vid en stenmur och nära en plats som har något med Tova att göra, något hon tyckte om, säger Elisabet Ytell.

Elisabet Ytell har varit i kontakt med Tova Mobergs familj. Pappan Roger Moberg har delat evenemanget på Facebook, där han tackar för initiativet.

– När han delade evenemanget kändes det som att det är okej och att de vill det här, lika mycket som vi vill visa att vi bryr oss, säger Elisabet Ytell.

”Ljus är värme och värme är kärlek”

Till kvällen hoppas de att så många som möjligt dyker upp vid badhuset i Iggesund. Omkring 19.30 kommer de gemensamt att hålla en tyst minut för Tova Moberg.

– Jag hoppas att det blir stor anslutning och att alla vågar känna någonting där. Att det är en plats som alla kan komma till, kan tända ett ljus, lämna blommor – eller bara vara där och finnas, säger Patricia Karlsson Soler.

– Ljus är värme och värme är kärlek, säger Elisabet Ytell.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tovas familj stöttades av en hel bygd

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning