Dödade sin bebis – live på Facebook

avJonna Claesson

NYHETER

En thailändsk man hängde sin elva månader gamla dotter live på Facebook. Efter tjugofyra timmar togs klippet bort. Då hade klippet setts 370 000 gånger.

Foto: TT
Mamma Jiranuch Trirat håller om sin döda dotters kropp. Pappan till barnet mördade dottern och sände det live på Facebook.

Bara fjorton dagar efter att en amerikansk man sände mordet på en 74-årig man i Cleveland, live på Facebook, valde en thailändsk man att avsluta sin dotters liv på ett öde hotell i Phuket på samma sätt.

Videon visade hur mannen drog ett rep runt sin dotters hals och släppte henne från taket. Kort efter mordet tog han sitt eget liv, skriver BBC.

Enligt uppgifter till BBC sågs videon av anhöriga som larmade polisen, men räddningstjänsten kom för sent för att deras liv skulle gå att rädda.

”Låg tillgängligt i 24 timmar”

Sändningen blev viral i Thailand och möttes med ilska. Två videoklipp spreds på sociala medier och låg tillgängliga på mannens Facebooksida i 24 timmar tills de togs bort. Sammanlagt fick de två klippen 370 000 visningar.

”Det här är en skrämmande händelse och våra tankar går till offrets familj. Det finns absolut ingen plats för sådant innehåll på Facebook och det har nu tagits bort", skrev en talesperson för Facebook i ett mejl till Reuters.

”Upptäcka våldsamt innehåll”

Efter det uppmärksammade mordet i Cleveland, som låg ute för allmän beskådan i två timmar, meddelade Facebooks chef Mark Zuckerberg att Facebook försöker hitta ett sätt för sin granskningsgrupp att upptäcka våldsamt material snabbare. Facebook har även utforskat möjligheten att automatiskt varna för filmer och bilder.

– Jag ska göra allt för att förhindra sådant här innehåll i framtiden, säger Mark Zuckerberg till Reuters.

Enligt polisen ska tragedin ha börjat med ett gräl mellan mannen och hans fru. Materialet ska enligt BBC News fortfarande finnas uppe på YouTube, som ännu inte kommenterat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Phuket

Cleveland