Tamsin skrattade på bion – släpades ut ur salongen

Foto: Privat

avBabs Drougge

NYHETER

Tamsin Parkers 25-årsdag slutade i tårar, efter att hon släpats ut från biosalongen. Orsaken: hon ska ha skrattat för högt.

– Hon skrek ”förlåt, jag har Aspergers”, säger en biobesökare till The Guardian.

Tamsin Parker hade sett fram emot biobesöket hemma i London i förra veckan.

Hon och de två bästa vännerna skulle se hennes favoritfilm, Den gode, den onde och den fule, för att fira hennes födelsedag. Men det blev inte som hon hade tänkt sig.

Mitt under filmen kom nämligen en vakt och bad henne att lämna biografen. Några biobesökare hade klagat över att Tamsin skrattade för högt.

Släpades ut

Att hon förklarade att hon har Aspergers syndrom hjälpte inte – i stället blev hon handgripligen uttvingad ur lokalen, skriver The Guardian, som pratat med en av biobesökarna som bevittnade händelsen.

– Hon hade skrattat väldigt högt, men vid tillfällen som skulle vara skrattretande. Några klagade. Hon släpades ut och skrek ”förlåt, Jag har Aspergers”. Hon var otroligt upprörd. Jag skakar av ilska. Ett uns av sympati och allt hade varit lugnt. Sådan rå intolerans, mitt i London. Det är vidrigt, säger Lloyd Shepherd till The Guardian.

Enligt honom ska några även ha applåderat när kvinnan fördes ut ur lokalen. Men de allra flesta reagerade precis som han. Några ska rent av ha lämnat lokalen i protest.

Biografen pudlar

Tamsins mamma skyndade sig till biografen för att möta sin dotter, som var väldigt uppriven och grät floder.

– Hon blev totalt förödmjukad och det förstörde hennes födelsedag, säger Tamsins mamma Lydia Parker till The Guardian.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier efter att såväl Tamsins syster som andra biobesökare delat med sig av det inträffade. Biografen har sedan dess gjort ett offentligt uttalande där de beklagar det inträffade och erkänner att de gjort fel.

Vill ha kompensation

Efter att ha tvingats ut från salongen fick Tamsin och de två vännerna se klart filmen i hemmets trygga vrå. Men födelsedagen var redan förstörd, menar Tamsins mamma, som hoppas på någon form av kompensation från brittiska filminstitutet som äger biografen.

– En privat filmvisning för Tamsin och hennes vänner vore inte fel. Platschefen verkade inte särskilt ångerfull vid själva tillfället, säger Lydia Parker till The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM

London

Biografer