Meterlång kö till nya bordellen – med sexdockor

avNicole Gustafsson

Foto: TT/Colourbox
I Helsingfors har en bordell öppnat – med sexdockor.

Flera meter kö och fullbokat under hela helgen. Intresset för den nyöppnade bordellen i finska Helsingfors har varit minst sagt stort.

På bordellen erbjuds kunder betala runt 1 000 kronor för att få spendera en timme – med en docka i silikon.

Det var i torsdags som dörrarna till Finlands första bordell slogs upp. Flera personer väntade på gatan i Helsingsfors för att besöka platsen där man kan betala för att spendera tid med dockor i silikon, något SVT rapporterat om.

På dockbordellen, som är laglig, kan kunderna välja mellan fyra olika sexdockor. För ungefär en tusenlapp kan de sedan få spendera en timme i ett rum ensam med sin utvalda sexdocka.

Vad som sedan händer med dockan är upp till kunden – så länge den inte skadas och så länge det används kondom, konstaterar finska Ilta-Lehti.

Sexdockorna – ett alternativ för sexhandel

Ägaren till den nyöppnade bordellen kommer från Ryssland, men ansiktet utåt för verksamheten är välkänt i Finland. Det är nämligen Antti Kurhinen som blivit en lokal stjärna efter sin medverkan i finska Big Brother.

– Det här är för singlar och för upptagna män som inte får ha sex hemma. Hit kan det komma utan att det är otrohet. Sexdockorna kan också vara ett alternativ till sexhandel och prostitution, säger Antti Kurhinen till Ilta-Lehti.

Helsingfors är inte den första nordiska staden som öppnat en sexdock-bordell. Tidigare i år öppnade nämligen en liknande verksamhet i Danmark. Bordellerna har fått kritik – inte minst för vad de gör med synen på kvinnor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Finland