Valet 2010

Alliansen drar ifrån ytterligare

NYHETER

Alliansen ökar sin ledning över de rödgröna i Skops senaste väljarmätning. Sverigedemokraterna får mindre än 4 procent av rösterna och riskerar alltså att inte komma in i riksdagen.

"Sverigedemokraterna fortsätter att balansera runt riksdagsspärren. Denna vecka ligger de under 4 procent och skulle bli utan riksdagsmandat om Skop-barometern vore ett valresultat", säger Birgitta Hultåker, analytiker på Skop.

Fem procentenheter är allt som skiljer de båda blocken åt. Alliansen får 49,8 procent, medan de rödgröna får 44,8 procent. Moderaterna är största parti.

Centern närmast fyraprocentsspärren

Alla de nuvarande riksdagspartierna blir enligt mätningen kvar i riksdagen. Centerpartiet är det parti som ligger närmast fyraprocentsspärren i och med att de har 5,1 procent av rösterna. Näst minst är Kristdemokraterna med 5,2 procent.

Det parti som backar mest i den senaste mätningen är Socialdemokraterna, som tappar 1,2 procentenheter, medan Vänsterpartiet går fram mest, 0,9 procentenheter.

Under den senaste veckan har den borgerliga alliansen ökat sitt stöd med 1,1 procentenhet, medan stödet för de rödgröna har minskat med 0,5 procentenheter. Alla förändringar ligger dock inom den statistiska felmarginalen, enligt Skop.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Frankrike–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valet 2010

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010