Gryningspyromanen anhållen

Foto: På torsdagsmorgonen brann det i två olika byggnader i Hammenhög, ett par mil utanför Ystad. Ett kulturhus totalförstördes och en stund senare upptäcktes att det brann i ortens kyrka.
NYHETER

MALMÖ. Gryningspyromanen anhölls på torsdagskvällen, misstänkt för att ha anlagt två bränder i Hammenhög tidigt på morgonen.

– Vi hittade honom i centrala Ystad vid 18-tiden och en timme senare anhölls han, berättar Ewa-Gun Westford vid Ystadspolisen.

Tidigt i morse brann det i två olika byggnader i Hammenhög, ett par mil utanför Ystad. Ett kulturhus totalförstördes och en stund senare upptäcktes att det brann i ortens kyrka. Båda bränderna var anlagda.

Polisen arbetade tidigt efter teorin att det var Gryningspyromanen som slagit till igen.

– Men vi vet inte var han finns, förklarade man på eftermiddagen.

Intensiva spaningar sattes in – och vid 18-tiden påträffades mannen i centrala Ystad. Han greps och en timme senare anhölls han av jourhavande åklagare Ulrika Rogeland.

– Hittills har vi bara indicier mot honom, uppger polisen. Helt klart är han intressant i utredningen. Bränderna i Hammenhög följer dessutom hans mönster. Kulturhistoriska byggnader antänds tidigt på morgonen.