”Hjälp oss hitta Christian”

NYHETER

Nu vädjar hjärnskadade 55-åringens släktingar

Hjärnskadade Christian Holmberg, 55, är försvunnen sedan i onsdags.

Han finns någonstans i Stockholm men hittar inte hem.

Hans släktingar vädjar nu om hjälp.

- Om ni ser honom ring polisen, säger hans dotter Caroline Haak.

Foto: Christian Holmberg, 55, är hjärnskadad efter en bilolycka för 27 år sedan.

Christian Holmberg är hjärnskadad efter en bilolycka för 27 år sedan och klarar sig inte själv. I onsdags följde han med en vän från sitt dagcenter hem till Stockholmsförorten Tensta. Dit kom de i färdtjänst.

Christian skulle sedan ta tunnelbanan hem till Södermalm där han bor hos sin gamla mamma.

- Något blev fel, han sa till sin mamma i telefon att han skulle få låna pengar till tunnelbanan av sin kompis, säger Caroline.

Har inget lokalsinne

Men eftersom kompisen också har ett mentalt handikapp var det ingen som hade koll på vad en tunnelbanebiljett kostar.

- Förmodligen har han blivit nekad att åka och fått idén att han ska gå hem och gått vilse. Han har inget lokalsinne eller förstår hur man tar sig från Tensta. Han hittar bara från tunnelbanan, säger Caroline.

Samtalet till hans mamma är det sista spåret efter Christian. Hans släktingar är utom sig av oro.

- Jag och min sambo, min styvpappa och våra vänner har varit ute och letat, satt upp efterlysningar och delat ut flygblad. Jag har gjort allt jag kan, jag kan inte göra mer, säger Caroline.

Vill ha hjälp av stockholmarna

Polisen letade till en början efter Christer men har inte resurser att fortsätta. Därför behöver Caroline hjälp av alla som rör sig i Stockholm.

Hon säger att hennes pappa är lätt att känna igen. Han är ungefär 170 centimeter lång och ser annorlunda ut. Han är blind på ena ögat och ett ögonlock hänger ner. Han har också ett annorlunda beteende och går mycket fram och tillbaka och kan stå på stället och trampa. Hon tror att människor som ser honom kan förväxla honom med en missbrukare.

Christian har inte tagit sin medicin på flera dagar och kan verka aggressiv men är inte våldsam. Om du ser någon som du tror är Christian så ring polisen direkt på telefon 11414.

- Han klarar sig inte själv och det är väldigt kallt på nätterna, jag blir galen på att sitta och vänta, vi måste få hjälp, säger Caroline.