80-årig man inlåst ett år i tvättstugan

avWilliam Svärd

NYHETER

En svårt medtagen 80-årig fransman räddades i veckan efter att ha varit inlåst i en tvättstuga i ett år.

Hans 45-åriga hustru och hennes älskare höll honom fången och matade honom med gamla bakverk.

Foto: afp
I det här huset hölls den 80-årige mannen inlåst i tvättstugan i ett år.

När polisen släppte ut 80-åringen från hans fängelse var han blind, kraftigt undernärd och hade skador från misshandel. Han vårdas nu på sjukhus.

– Han fick äta två gånger om dagen, mest bakverk vars bäst före-datum hade passerat, säger polischefen Bruno Arviset i staden Arrou i Frankrike till nyhetsbyrån AFP.

Barnet tipsade

Hans 45-åriga hustru har häktats och kommer att åtalas för bland annat misshandel och olaga frihetsberövande. Även älskaren kommer att åtalas för medhjälp till kidnappning.

Polisen tipsades om det bisarra dramat av ett av kvinnans barn.

– Barnet sade att det fanns en gammal gubbe hemma, som var smutsig och stal mat, och som blev misshandlad eftersom han kunde göra mamma arg, säger åklagaren Fanny Floquet.

När polisen kom till huset sade kvinnan först att hennes man var bortrest. Till slut ledde hon dem till ett avskilt rum och låste upp dörren.

Syntes aldrig

Motivet tros vara ekonomiskt. De senaste månaderna har omkring en halv miljon euro tagits ut från mannens konto.

Det omaka paret vigdes borgerligt för tre år sedan. Borgmästaren vägrade dock att genomföra vigseln och överlät det till en ställföreträdande eftersom han tvivlade på motivet till äktenskapet. En granne i området säger till AFP att han inte sett skymten av den gamle mannen sedan dess.