Tipsen som räddar din semesterkassa

NYHETER

"Undvik att låna pengar till semestern"

Att åka på semester blir ofta en dyr historia.

Men det finns smarta knep som räddar semesterkassan.

Här ger Annika Creutzer, chefredaktör på Pengar 24, sina tips till hur du kan få en billigare semester.

Sommaren närmar sig och för många hägrar drömmen om långa resor runt om i landet, eller varför inte en avkopplande semester utomlands.

Men det är långt ifrån alla som har råd med boende, mat, resa och nöjen för en hel familj.

Annika Creutzer, chefredaktör för E24:s privatekonomisajt Pengar24, tipsar om hur man får en innehållsrik ledighet med en begränsad budget.

Undvik att låna pengar

– När man frågar barn, i exempelvis enkäter, vad de tycker är det viktigaste på semestern säger många att det är att vara tillsammans med familjen, man behöver alltså inte åka på långa resor eller utomlands för att det ska räknas, säger Annika Creutzer.

Hennes främsta tips är att spara ihop semesterpengarna innan det är dags för ledighet och att undvika att låna ihop pengar.

– Man kan till exempel rensa hemma för att se om man har något man kan sälja. Eller om alla i familjen samlar sina småmynt som man sedan kan använda till glasskassa.

Låna tält

Om man inte vill stanna hemma under semestern eller tycker att dagsutflykter är ett bra alternativ kan man låna tält och sovsäckar av kompisar och cykla i väg någonstans för några nätters övernattning.

– Hör av dig till Turistbyrån i din stad för att få tips om gratis eller billiga aktiviteter,

Annicka Creutzers tips till den som ändå vill åka i väg någonstans på sin semester är att undvika den absoluta högsäsongen.

– Priserna går upp under skolloven, men för de med små barn som inte är beroende av skolans ledighet är ett bra tips att resa före eller efter loven, säger hon.

Johanna Granevik/Minimedia