Maud Olofsson i Livetorget

Maud Olofsson (C) skulle tala om sin politik i Aftonbladets Livetorg.

I stället fick hon inleda med att berätta att riksdagsmannen Fredrick Federley misshandlades i går.

– Han hälsar från sjukbädden att han mår förhållandesvis bra.

Olofsson inledde Aftonbladets Livetorg med sorgsen uppsyn.

– Jag kommer precis från sjukhuset. Jag har hälsat på Fredrick Federley som blev brutalt nedslagen igår. Han hälsar från sjukbädden att han mår förhållandevis bra, vi hoppas att han är på väg hem. Fredrick har fått möta det våld som många får möta varje dag. Han blev brutalt nedslagen, vi vet inte varför.

Hon menade att många ungdomar är oroliga ute på gator och torg.

– De är rädda för att bli misshandlade, så kan vi inte ha det i samhället. Vi måste sätta in resurser för att möta det samhället. Det behövs mer poliser, och även andra insatser.

Hon valde också att tacka "Anders", som ingrep när de fyra männen misshandlade Fredrick Federley.

– Vi är honom evigt tacksam. Många fler som han borde använda sitt civila engagemang.

Skillnaden med Miljöpartiet

Först därefter gick hon över till att berätta vad Centerpartiet gjort under de senaste fyra åren, och svara på tittarnas frågor.

En av de första frågorna handlade om vad som skiljer Centerpartiet från Miljöpartiet. Frågan ställdes av Henrik Svensson.

– Det första är det vi har åstadkommit i den här regeringen. Tack vare C har vi den mest ambitiösa klimatpolitiken i världen. Vi jobbar aktivt med att minska antalet kemikalier, och kommer att ställa om fordonsparken, från bensinslukande bilar till miljöeffektiva bilar.

Efter halva svaret låg buropen och applåderna från tittarna precis på samma nivå.

Sedan kom sedan kängan från Olofsson:

– Jag ska inte tala illa om Miljöpartiet, men de väljer andra lösningar, som mer skattehöjningar, att bekämpa bilismen, mer regler och krångel. Vi tror inte att det är lösningar framåt.

Nej till SD-samarbete

Många av frågorna handlade sedan om jobb för ungdomar. Maud Olofsson lyfte fram att partiet vill ha sänkta arbetsgivaravgifter och lärlingsutbildningar.

Till slut kom frågan som alla partiledare fått i Aftonbladets Livetorg. Dilan Kadir undrade: Kan Centerpartiet tänka sig att samarbeta med SD?

– Svaret är nej. Centerpartiet står för allas lika rätt och värde. Ingen har rätt att döma ut olika befolkningsgrupper på grund av hudfärg, kön eller vad det nu kan vara. Därför bekämpar jag de krafter som vill slänga ut invandrare och protesterar mot att vi har ett humant samhälle, svarade Maud Olofsson.

Efter talet gav hon Aftonbladets Livetorget ett gott betyg.

– Det var mycket att hålla reda på, men det är ett bra sätt att nå ut till nya väljare, sa hon till Aftonbladets Jessica Balksjö, som var på plats.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN