Linus, 11, äntligen framme i Baltimore

NYHETER

Fyra dygn senare och eländet är över.

I morse klockan 06.00 återförenades Linus Kruslock med sin pappa.

– Det var den bästa julklappen vi kunde få, säger pojkens mamma.

Foto: Elvaåriga Linus Kruslock har äntligen återförenats med sin familj.

Mardrömmen är äntligen över.

Linus Kruslock, 11, kom sent i går kväll med ett sju timmar försenat plan till Baltimore i USA. Klockan sex i morse, svensk tid, landade han.

– Jag har inte sovit en blund i natt, utan bara väntat på besked att han var framme. Och så ringde han strax efter sex och var så glad. Det var den bästa julklappen som någon av oss kunde få, säger Sandra Kruslock.

Bagaget är dock borta.

– Vi vet inte om det ens kommer att hinna komma innan han åker hem, men inget spelar någon roll annat än att han är framme, säger Sandra Kruslock.

Fastnade i snöovädret

Elvaåringen, som i vanliga fall bor med sin mamma i Skövde, skulle fira jul hos pappan i USA.

Föräldrarna hade bokat en speciell biljett för ensamresande barn, där flygbolaget tar extra ansvar och ser till att barnet alltid har en speciell kontaktperson i personalen som tar hand om barnet från det att ena föräldern lämnar tills det att den andra hämtar.

Men så kom snön. Och Linus blev ett av mellan 20 och 30 barn som plötsligt var själva i London. British Airways öppnade flygplatsens kapell för barnen, och såg till att inga andra kunde komma in där. Sandra Kruslock har i flera dagar försökt att få en biljett till London så att hon skulle kunna vara hos sin son medan han väntade.

– Jag hade betalat vad som helst för att kunna vara hos honom, men flygplatsen har ju varit stängd, säger hon.

Många mail

Elvaåringens öde har berört många av Aftonbladets läsare.

Ett tjugotal läsare som bor i London har mailat Aftonbladet och erbjudit pojken att få komma och vänta hemma hos dem.

– Jag är otroligt rörd över hur snälla alla har varit. Det har verkligen varit fantastiskt att se hur mycket svenskar det finns utomlands som bryr sig om Linus. Det har gjort mig väldigt glad mitt i allt det här och jag vill verkligen tacka för all omtanke, säger Linus mamma.