Valet 2010

Här byter Solveig Ternström politisk sida

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

Förra centerpartisten Solveig Ternström hurrade i kap med Sahlin och Wallström

BYTER SIDA I gick Solveig Ternström ut i Aftonbladet och berättade att hon hoppar av Centerpartiet. I dag stod hon och talade med Mona Sahlin och Margot Wallström (S) i Almedalen.
BYTER SIDA I gick Solveig Ternström ut i Aftonbladet och berättade att hon hoppar av Centerpartiet. I dag stod hon och talade med Mona Sahlin och Margot Wallström (S) i Almedalen.

VISBY. I går hoppade hon av Centerpartiet.

I dag hurrade riksdagsledamoten Solveig Ternström på Socialdemokraternas torgmöte i Visby tillsammans med Mona Sahlin och Margot Wallström.

– Här är den kvinna jag vill stödja i valet, sa c-avhopparen om Sahlin.

I en debattartikel på aftonbladet.se i går meddelade Solveig Ternström att hon lämnar Centerpartiet. Alliansens kärnkraftsuppgörelse blev för mycket för riksdagsledamoten.

I dag – drygt ett dygn senare – stod den förra centerpolitikern på scen i Visby tillsammans med motståndarsidan – Mona Sahlin och Margot Wallström.

"Kan inte"

– Jag kunde inte längre vara med i det parti jag tidigare trott på. Här är den kvinna jag vill stödja, och den kvinna jag vill se som statsminister, sa Ternström inför jublande SSU:are.

Och Mona Sahlin var inte sen att utnyttja tillfället.

– Du är en väldigt stark kvinna som står här i dag, sa S-ledaren.

Kallade på förstärkning

Sahlin, vars förtroende bland väljarna sjunker, fick också uppbackning av Margot Wallström under torgmötet. Hon gav sitt fulla stöd till sin partiledare och varnade samtidigt för att valet är på väg mot en alltför stark personfixering.

– Vi måste försöka undvika det, valet handlar om att välja mellan olika politiska alternativ.

Wallström passade också på att slänga en känga mot Fi:s pengbål i förrgår.

– Det är upprörande att man kan bränna 100 000 kronor när det finns så mycket andra behov de pengarna kan fylla.

Aftonbladet har förgäves sökt en kommentar av centerledaren Maud Olofsson om Solveig Ternströms uppträdande med Sahlin och Wallström.

ANNONS

Shoppa Bianca Ingrossos nya kollektion på Gina Tricot

Extern länk från Gina Tricot

Klicka här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010