Nyheter

55-åring fick sten i takluckan – dog

Av: 

Carina Bergfeldt

Småsten Mannen träffades av en cirka 15 centimeter stor sten. Han avled direkt av skadorna.

Foto: SCANPIX Norge

NYHETER

Norrmannen körde med tackluckan öppen.

Det blev hans död.

En 15 centimeter stor sten föll från en klippa – och landade direkt på 55-åringens huvud.

En 55-årig man, hemmahörande i Kristiansand, åkte i en bil på E39 i Trysbakkene i norska Søgne tillsammans med en kvinnlig passagerare i går eftermiddag.

15 centimeter stor

Takluckan på bilen var öppen.

Plötslig kom en sten farande från berget. Den landade så olyckligt att den träffade föraren som avled omdelbart, skriver VG.

– Det lossnade en sten som var cirka 15 till 20 centimeter i omkrets. Så den var inte särskilt stor, men dessvärre stor nog för att olyckan skulle få en dödlig utgång, säger Johan Mjaaland, avdelingschef för norska Vegvesenet i Vest-Agder, till norska tidningen FVN.

Körde med fartkontroll

Den kvinnliga passageraren i bilen klarade sig utan skador men chockades svårt av mannens död och fördes till sjukhus.

Enligt norska NTB misstänker polisen att mannen körde bilen med så kallad ”fartkontroll” inställd. När bilen är inställd på fartkontroll måste man trycka på bromsen för att bilen ska stanna och man misstänker att det tog flera hundra meter innan kvinnan – som satt bredvid – lyckades få kontroll över bilen medan föraren satt död vid ratten.

Geologer undersöker

Polisen fick larm om olyckan 17.10 i går kväll och hade sedan vägen avstängd i fem timmar för att tillsammans med geologer undersöka hur olyckan kunde inträffa.

Först vid tiotiden på kvällen klassades vägsträckan som säker igen och bilköerna som var flera mil långa kunde börja rulla.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Här inträffade olyckan
Publisert: