Tvingas fly Södertälje

avAndreas Victorzon

NYHETER

Gängledaren gömmer sig på hemlig ort efter dubbelmordet på bröderna

1 av 8 | Foto: per-olof sännås
”DE VILL ÅT HONOM” I helgen släpptes Dany Moussa efter att ha varit gripen misstänkt för narkotikabrott. Bröderna Eddie och Yaacoub Moussa sköts ihjäl på spelklubben, i något som tros vara hämnd för ett misslyckat mordförsök på Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri i påskhelgen. Foto: per-olof sännås

Dany Moussas bröder avrättades.

Nu gömmer sig X-teams president på hemlig ort.

Och hans gäng tvingas lämna Södertälje, enligt Aftonbladets källa.

X-teamledaren Dany Moussa, 31, greps misstänkt för narkotikabrott, ett par timmar efter att hans bröder mördats i stadsdelen Ronna natten till torsdag förra veckan.

Men han släpptes av tingsrätten och i helgen flydde han stan. Nu finns gängledaren på hemlig ort, enligt polisuppgifter.

– Han gömmer sig. Södertäljenätverket är ute efter honom nu, säger en källa.

Morden på fotbollsspelaren Eddie Moussa, 26, och Yaacoub Moussa, 40, uppges ha varit en hämnd mot deras bror Dany, som är X-teams president i Södertälje.

Misslyckat mordförsök

Redan i början av sommaren uttalades dödshot mot Dany Moussa, som anses ligga bakom ett misslyckat mordförsök mot det kriminella Södertäljenätverkets ledare, Bernard Khouri, i påskhelgen.

Aftonbladet erfar att polisen för en månad sedan hade en stor styrka i beredskap för en eventuell hämnd mot X-teamledaren. Men resurserna drogs efter en tid in när inget hände.

Södertäljenätverket uppges också ha hotat döda Dany Moussas familj om han inte lämnade stan. När han vägrade, skred de till verket, enligt flera källor. Enligt såväl polis som personer med insyn i Södertäljes undre värld, siktade man målmedvetet in sig på X-teamledarens bröder som befann sig på Café Oasen, natten till i torsdags.

– De var väldigt noggranna med att Dany inte skulle vara där, säger en källa.

”Inget att sätta emot”

Enligt en uppgiftslämnare har X-team nu lagt ner verksamheten i Södertälje och i stället flyttat till Uppsala.

– Södertäljenätverket har krävt det, och X-team har inget att sätta emot, säger källan.

Varken Södertäljepolisen eller Länskriminalen vill kommentera uppgiften.

Ännu finns ingen misstänkt för morden men Aftonbladet erfar att polisen tror att det är Södertäljenätverkets ledare som har beordrat morden.

Efter tidigare uppgörelser mellan de kriminella grupperna i Södertälje har vittnen varit för rädda för att träda fram. Men nu samarbetar vittnen på ett helt annat sätt med polisen, enligt polisens presstalesman Kjell Lindgren.

– Vi har fått signaler om att man tycker det här var droppen. Utredarna säger att folk har fått nog nu, säger Lindgren.