SD: ”Det är lite obalans”

avAnette Holmqvist, Joachim Kerpner

NYHETER

Media skriver för lite när sverigedemokrater attackeras, men väljer att göra stora rubriker när invandrare beskjuts, enligt SD:s partisekreterare Björn Söder.

– Det är lite obalans, minst sagt, säger han.

Foto: JERKER IVARSSON
SD:s partisekreterare Björn Söder.

Efter den nya lasermannens beskjutning av invandrare i Malmö, är Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder upprörd:

– Våldet som sverigedemokrater har utsatts för har knappast rönt några rubriker, medan i sådana här fall blir det debatt. När hade vi tv-debatter om det våld sverigedemokrater har utsatts för systematiskt under 20 års tid?

”Enskilda idioter”

– De etablerade partiernas tystnad i det våld som drabbat sverigedemokrater har gjort det mer eller mindre legitimt för idioter att utföra attentat mot oss.

1992 ordnade Sverigedemokraterna en demonstration där slagordet ”Lasermannen – skjut för att döda!” skanderades. Hur ser du på det?

– I så fall var det enskilda idioter som gick med i någon demonstration, säger Björn Söder.

”Stärk rättsväsendet”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville i går inte bli intervjuad om skotten i Malmö, men gav en skriftlig kommentar:

– Händelserna i Malmö är ytterst tragiska. Dessa vansinniga brott aktualiserar behovet av ett stärkt rättsväsende och en stärkt psykvård.