Julen räddad för Marianne och sexåriga dottern

”Jag vet inte hur jag ska tacka alla människor”

Julen är räddad och vräkningen inställd.

I dag kan Marianne köpa en vit julgran med rosa kulor till sin sexåriga dotter.

– Det är helt galet. Jag behöver inte mer pengar nu. Skänk till välgörenhetsorganisationer i stället, säger Marianne.

Aftonbladet berättade i går att julen var inställd för Marianne och hennes dotter. I stället skulle de tvingas lämna sin bostad i dag, fredag.

Så blir det inte. Trots att Marianne bara framträdde med förnamn och bild i Aftonbladet blev hon nerringd i går kväll:

– Två minuter efter att artikeln hade kommit ut fick jag det första meddelandet. Det var en barndomsvän som hörde av sig och frågade ”har du swish, jag vill hjälpa dig”, berättar Marianne.

Hyresskulden är nu betald, liksom elräkningen.

– Just nu känns allting helt galet, jag är inte riktigt med i huvudet än. Jag vet inte hur jag ska tacka alla människor som har engagerat sig. Förut grät jag av desperation och sorg, nu är det bara glädjetårar, säger Marianne och fortsätter:

– Jag trodde inte att det fanns så här mycket bra människor. Jag fick stänga av min telefon i går kväll. Jag har inte sovit så mycket i natt, men inte på grund av stress, utan på grund av allt annat.

Nu kan hennes sexåriga dotter få den vita julgranen med rosa kulor i som hon har önskat.

– Kanske kan vi åka hem till min mamma i Finland också, det är något som min dotter verkligen vill. Det har vi gjort alla jular tidigare.

”Andra behöver pengarna mer”

Marianne har också fått kontakt med två insamlingar som startat på Facebook, och kommer att få pengar av dem också. Marianne planerar redan att ge en del av pengarna till sin bästa vän som har det tufft.

Hon uppmanar nu alla som vill skänka mer pengar till henne att i stället ge dem till välgörenhetsorganisationer, till exempel Svenska kyrkan. Hon var själv hos Svenska kyrkan och blev lovad pengar till hyresskulden i går innan Aftonbladets artikel publicerades:

– Jag skickade ett långt mejl till dem i morse och skrev att det finns andra som behöver pengarna mer. De har många fickor att fylla.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN