Stora skador efter explosion i Rosengård

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Polis på plats efter en explosion i ett trapphus på Ramels väg i Rosengård i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.

Explosionen i ett trapphus i Rosengård i Malmö i natt orsakade omfattande materiella skador. Larmet kom vid 03-tiden på natten och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Trapphusdörren trycktes ut i samband med explosionen och en lägenhetsdörr totalförstördes, skriver polisen på sin hemsida.

Räddningstjänsten behövde staga upp delar av fastigheten efteråt för att säkra att inte ytterligare skador skulle uppstå.

Ingen människa kom till skada och hittills finns inga uppgifter om gripna, enligt polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson. Ett större område är avspärrat och det ska undersökas av både tekniker och vapenhund.

Explosionen inträffade bara timmar efter en detonation i ett flerbostadshus i stadsdelen Fosie, också den i ett trapphus. Där blev de materiella skadorna inte lika stora.

– Generellt tittar man alltid på eventuella samband när det är händelser som liknar varandra inom en viss tidsram, självklart tittar man på det, säger Åsa Emanuelsson.

I samband med insatsen frihetsberövades fem personer, men enligt polisen är de inte misstänkta för inblandning i explosionen utan ett annat brott som uppdagades på platsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Rosengård

Malmö