Veckans bilder: Dubbel bröllopslycka, tufft för Löfven och en äkta våghals

Av: Mattias Kling

Publicerad:
Uppdaterad:

I Vemdalen gifte sig en svensk tv-stjärna med sin fotbollsprofil och i Sao Paulo i Brasilien ingick två älskande äktenskap – innan det är för sent.

Det är bara ett par inslag i veckans bildsvep, i Sverige och världen över.

Foto: LOTTE FERNVALL/AFTONBLADET

RATAD, NEKAD OCH NEDRÖSTAD Nej, det blev ingen regering i Sverige den här veckan heller. Efter tuffa förhandlingar i förra helgen stod det klart att Centern skulle säga nej till Socialdemokraternas bud och därmed föll en möjlig allians över blockgränserna. Men motgångarna för Stefan Löfven slutade inte där. I onsdags röstade riksdagen också igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag – och i fredags sa den nej till att låta S-ledaren leda en ny regering. Tre månader efter valet fortsätter kaoset i svensk politik.

Foto: RAFAEL MARCHANTE/REUTERS

ATT HAN ENS VÅGAR Jagad av en gigantisk våg rider surfaren Sebastian Steudtner in mot stranden Praia do Norte i portugisiska staden Nazare. Havsbottnens utformning gör att vågorna blir extra höga i området och det var också här Garrett McNamara i november 2011 flög fram på en rekordvåg som uppmättes till hela 23,8 meter.

Foto: NELSON ANTOINE/AP

BRÅTTOM TILL ALTARET Launa Hansen, 37, och Glaucia Figueiredo, 29, valde att gifta sig i en massvigsel för samkönade par i Sao Paulo, Brasilien, i helgen. Paret har varit tillsammans i två år och beslutade sig för att ingå äktenskap efter att den högerextreme Jair Bolsonaro segrat i presidentvalet i slutet av oktober. ”Här förenar vi kärlek med revolution. Vi vet inte vad Bolsonaro kan göra för att begränsa våra rättigheter”, sa de nyvigda vid ceremonin.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

DET ÄR JU ÄNDÅ SNART JUL … Trots att tre personer sköts ihjäl och 13 skadades vid en terrorattack mot en julmarknad i franska Strasbourg i tisdags var förberedelserna inför den kommande storhelgen i full gång under lördagen. Men allvaret märks ändå tydligt bland besökarna, då tungt beväpnad polis har stärkt sin närvaro bland marknadsstånden vid stadens katedral. Den misstänkte skytten, 29-årige Cherif Chekatt, dödades efter en eldstrid med polisen två dagar efter

Foto: ANDREAS BARDELL/AFTONBLADET

BRÖLLOP I VINTERIDYLLEN Tv-profilen Carina Berg, 41, har fått sin Erik Johansson, 29. På lördagen sa de ja till varandra omgivna av ett gnistrande vinterlandskap i Vemdalens kyrka. Ceremonin tog uppskattningsvis en halvtimme och efteråt strömmade följet ut på kyrkbacken, där de tog emot de nygifta till tonerna av fiolspel och kastade röda rosenblad. Brudparet förenades i en kyss – Carina klädd i lång, benvit, broderad eller virkad klänning samt pälskappa och Erik i rutig, marinblå kostym, svart fluga, hatt och mörk rock med pälskantad krage. Paret tillkännagav sitt förhållande så sent som ett år sen och i april förlovade de sig.

Foto: VERONIQUE DE VIGUERIE/GETTY

UPPRORSVINDEN HAR VÄNT Proteströrelsen Gula västarna samlades i centrala Paris och på andra håll i Frankrike för en femte helg av demonstrationer. Men demonstranterna var betydligt färre än vid tidigare protester, ungefär 2 200 deltagare i Paris under dagen och cirka 66 000 i hela landet.

– Det är lite nedslående. Vi förväntade oss fler människor, men rörelsen kommer att fortsätta, sa den 49-årige arbetaren Francis Nicolas i staden Lyon enligt TT.

När förra lördagen summerades uppgav departementet att cirka 125 000 deltog i hela Frankrike och omkring 10 000 i Paris.

Foto: PETER DEJONG/AP

ANSATT FRÅN ALLA HÅLL Storbritanniens premiärminister Theresa May hade en extra tung vecka – både på hemmaplan och i EU. För samtidigt som hon tvingades hantera, och slutligen vinna, en förtroendeomröstning i det Konservativa partiet så sågas hon hemma i Storbritannien resultatet av de förhandlingar som har förts med de andra EU-ledarna gällande ett brexitavtal. Här hälsar hon på sin holländske premiärministerkollega Mark Rutte vid ankomsten till Haag i tisdags.

Publicerad: