Mördad 31-åring hittad i frysbox

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-29

Ex-flickvännen häktad

JYLLINGE

För att få ner kroppen i frysboxen hoppade de på mordoffret.

När frysen gick sönder och kroppen tinade tvingades de dra upp den med rep och krok.

Sedan stampade de ner den i en annan nyköpt frysbox.

Mitt i det jättelika radhusområdet i Jyllinge utanför Roskilde hittade polisen i förrgår en mördad man i en frysbox.

- Det var bara en stor isklump. Kroppen är omöjlig att lyfta upp - det kan ske tidigast på måndag i nästa vecka, säger polisinspektör Jørgen Kappel.

Hade ett förhållande

Fem personer sitter häktade misstänkta för inblandning i mordet.

- Jag sköt honom med två skott. Det var i mitten av juni. Sedan dess har han legat i frysen, sa den 48-åriga kvinna som bor i radhuset och som tidigare haft ett förhållande med den mördade i rätten i går.

Hon uppger att hon dödade honom för att han misshandlade henne. Polisen är dock inte övertygad om att det är kvinnan som är mördaren.

- Hon kan vilja skydda någon annan, säger Jørgen Kappel.

De övriga häktade är kvinnans 17-årige son, hennes nye pojkvän och en tidigare pojkvän (17-åringens pappa) samt en kamrat till honom. Alla kan ha haft motiv att rädda kvinnan från hennes plågoande.

- Vi vet inte vem som gjort vad. Men tipset vi fick var att det var förre pojkvännen och hans kamrat som utfört brottet, förklarar Jørgen Kappel.

Alla är misstänkta

Det var i lördags polisen i Køge tipsades om att de två männen mördat en 31-årig man och fryst ner kroppen.

- De har tvingats stå på kroppen för att pressa ner den. Det syns på kroppen att de hoppat på den, berättar Jørgen Kappel.

- Sedan har de lyft över offret i den andra boxen. Rep och stora krokar i taket visar att de haft det mycket besvärligt när de flyttat liket.

Av de fem gripna är det bara kvinnan som erkänner. De övriga har olika versioner om vad som hänt. Alla är misstänkta för mord och likskändning.

Pelle Tagesson