Demonstration mot Pride-festivalen

NYHETER

Plakat uttryckte avsky mot homosexuella

Stockholm

Mellan 20 och 30 personer demonstrerade på tisdagskvällen på Medborgarplatsen i Stockholm där olika arrangemang anordnas under veckan i samband med årets Pride-festival.

Bland annat hölls plakat upp som uttryckte avsky mot homosexuella. Bland demonstranterna fanns bland andra ett antal skinnskallar, två av dem omhändertogs av polisen för fylla. Ytterligare en person avvisades från platsen.

- Vi kommer även att upprätta en anmälan angående olaga demonstration, säger Therese Johansson på Södermalmspolisen till TT.

Misshandel och bråk

Efter att polisen kommit till platsen sprang flera av demonstranterna ned mot Gamla stan där bråk uppstod. En person misshandlades strax innan bron över mot Riddarholmen och ytterligare en person ska ha kastats i vattnet vid helikopterplattan utanför Gamla stans tunnelbanestation.

Enligt polisen fanns uppgifter om att både höger- och vänsterextremister var ute på gatorna i samband med det inträffade. Det var oklart om misshandelsfallen hade något samband med de personer som demonstrerade vid Medborgarplatsen.

- Det är i nuläget okänt vilka fraktioner som blivit misshandlade och vilka som slagit, sa Björn Svensson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT strax före klockan 22.

TT