Fingeravtryck kopplas till rånet i Norge

Publicerad:
Uppdaterad:

Hittades i lägenhet i Stavanger

Polisen har hittat fingeravtryck i en lägenhet i Stavanger, där de tror att rånarna bodde före det brutala rånet den 5 april.

Polisen har hittat flera lägenheter i Stavangerområdet där de tror att rånarna bodde före rånet. I minst en av dem har de hittat fingeravtryck, skriver norska tidningen Verdens Gang (VG).

Polisen har även funnit vad de tror är provisoriska ''utedass'' som använts av rånarna i den nedlagda militärförläggningen i Ölberg. Avföring och toalettpapper har hittats som kan härledas till tiden före rånet. De kan ge möjlighet att skapa DNA-profiler.

Försökte sopa igen spåren

Rånarna ska ha försökt att sopa igen alla spår efter sig i området som polisen tror att de använt som utgångspunkt på råndagen. Men polisen har likväl gjort flera beslag.

- Vi har beslagtagit 500 föremål. Några av dessa har skickats för analys, men jag vet inte hur många, sade polisinspektör Björn Andersen i Rogalands polisdistrikt.

Polisen har också gjort fynd i lastbilen som blev satt i brand vid utfarten till polishuset i Stavanger. Experter anser, enligt Aftenposten, att spår från bilen kan användas till att säkra DNA-profiler.

Tio personer kartlagda

Enligt VG har utredningen hittills kartlagt tio personer som kan kopplas direkt till rånet. Ingen av de tio männen är formellt misstänkt eller efterlyst.

TIDIGARE ARTIKLAR:

TT

Publicerad: