Fixa Revas fiffiga kak- och fruktkupa!

NYHETER

Det här behöver du:

Tyll, mohairgarn, pärlor

Ståltråd och tejp

Nål till garnet (som det även går att trä igenom pärlorna med)

Avbitartång eller hovtång

Gör så här:

1. Böj ståltråden till en rund ring, här är den 35 cm i diameter. Två varv ståltråd är bra. Fortsätt med tråden och gör en båge som ett upp och nervänt U, fäst med ett varv runt rundeln på motsvarande sida. Gå tillbaka upp mot mitten och ner mot rundeln så att ett kors bildas, fäst igen och fortsätt på samma sätt tills du har sex välvda bågar och en ögla upptill. Fäst hela tiden i rundeln och knipsa till sist av tråden.

2. Ta en bit tyll och klipp ett litet hål i mitten. Tryck ihop öglan lite grann upptill och trä över tyllbiten. Forma handtaget igen.

3. Fördela rynket på tyllen och gör lika stora veck vid varje ståltrådsbåge. Tejpa för att hålla på plats medan du arbetar. Klipp av tyllen cirka 3 cm nedan-för rundeln.

4. Ta mohairgarnet och sy fast tyllen runt ståltrådsstommen, utmed de välvda bågarna i mitten av varje tyllveck. Börja upptill och sy nedåt.

5. Vik in tyllen runt rundeln och fålla

runt hela. Trä en pärla med jämna mellanrum. Här är 34 pärlor använda.

6. Slutligen virar man garn runt handtaget upptill. Börja med en pärla nertill, och låt hela kreationen krönas av en pärla mitt på handtaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård