Nyheter

Flera olyckor - "Halt i hela landet"

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Det hala väglaget fortsätter ställa till det i trafiken.

I Uddevalla voltade en bil under tisdagsmorgonen - och vid Kungälv krockade två personbilar.

– Det är risk för halt väglag i hela landet, säger Roger Falk, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid halv åtta-tiden fick polisen larm om båda olyckorna. På riksväg 44 i höjd med Råsserödsmotet i Uddevalla voltade en personbil ner i diket och en kvinna fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Trafiken flyter på som vanligt där nu, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet vid 9-tiden.

Vid exakt samma tid i Kungälv på påfarten ut på E6:an från Marstransdsvägen krockade två personbilar. De inblandade klarade sig med lindriga skador. Polisen uppgav vid 8-tiden att var det besvärligt med köer vid båda olycksplatserna.

Här är det värst

I går svämmade polisen över av rapporter om olyckor i hela landet. Tisdagsmorgonen har varit lugnare  - men det är fortfarande väldigt halt i stora delar av landet.

– Det är risk för halt väglag på de flesta vägarna. Men i Mälardalen, Norbotten och Västerbottens län kan det vara extremt halt väglag, säger Roger Falk.

På E4:an i Linköping krockade två bilar vid 7-tiden efter att en av bilarna fick sladd - och blev påkörd. Polisen skriver på sin hemsida att ingen person ska ha skadats i olyckan.

Fortsätta snöa

Enligt SMHI ska det fortsätta snöa under tisdagen i stora delar av landet.

– Det kommer främst att snöa i de nordöstra delarna av Götaland och Svealand men även upp längs Norrlands kustområdet, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: