Skjutningen på Vårväderstorget

Tolv ihjälskjutna i skottlossningar

Av: 

Joachim Kerpner

NYHETER

Tolv människor har skjutits till döds.

Minst 69 personer har skadats.

Det visar Aftonbladets kartläggning av 110 skottlossningar i Göteborg sedan 2013.

Petar Petrovic, 20, hamnade i mördarnas väg när han skulle köpa hämtmat på restaurangen vid Vårväderstorget i Göteborg under onsdagkvällen. Det var inte första gången en förbipasserande, oskyldig person har skadades i samband med gängskjutningar.

Vid en gängrelaterad skottlossning på Dimvädersgatan i Biskopsgården den 11 april förra året skadades en ung man som var ute med sin hund. Enligt polisen hade han ingen koppling alls till uppgörelsen, utan råkade bara passera platsen och träffades.

Totalt har minst 110 skottlossningar inträffat i Göteborg sedan den 1 januari 2013. Merparten av skottlossningarna var gängrelaterade.

I samband med de kartlagda skottlossningarna har tolv människor dött. Mellan 67 och 72 personer har skadats. Antalet skadade är osäkert, eftersom antalet skadade i skottlossningen på Vårväderstorget den 18 mars uppges vara mellan 10 och 15.

Fotnot: Den interaktiva kartan med skjutningar i Göteborg bygger på uppgifter från Rikskriminalen, SVT, Aftonbladet, Göteborgs-Posten och GT.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skjutningen på Vårväderstorget

Göteborg

Brott