Publicerad:
Uppdaterad:

Släp kom skenande längs vägen - Connys dashcam fångade färden

Av: Lina Törnqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Conny och Robert Holm satt i bilen på väg hem när ett skenande släp kom åkande framför dem. Kameran på instrumentbrädan fångade hela färden, och när släpet sedan mirakulöst rullade in precis mellan två hus.

– Hade vi kommit en minut tidigare hade vi mött släpet i korsningen, säger Conny Holm.

Conny Holm, 36, var och hämtade sin pappa Robert Holm, 68, som varit och lämnat sin bil på service i industriområdet i Norrtälje. De var på väg hem, men kom inte längre än 100 meter förrän ett släp åkte förbi och avbröt samtalet i bilen. Släpet hade slitit sig loss från en lastbil och kom ensamt skenande längs vägen.

– Vi fick en chock när vi såg att det var ett släp som kom rullande, säger Robert Holm.

De svängde av och följde efter släpet, som åkte spikrakt fram på vägen.

– Vi tutade för att göra lastbilsföraren uppmärksam, så att han skulle se att släpet inte var med. Jag vet inte om han redan visste det, eller om han såg det då, säger Conny Holm.

De fortsatte följa efter bakom släpet, som åkte rakt över en korsning och sedan till slut stannade på en gräsplätt precis mellan två flerfamiljshus.

Filmen blev viral succé

Conny Holm jobbar till vardags som fotograf och kör mycket bil i jobbet. Därför har han installerat en kamera på instrumentbrädan, en så kallad dashcam, i bilen. Den fångade inte bara släpets framfart, utan också samtalet mellan en uppenbart chockad Robert Holm och hans son i bilen.

– Oj oj oj oj oj, vad läskigt! Det var det värsta jag sett! säger Robert Holm i filmen.

Filmen la Conny Holm upp på sin Facebook-sida och på mindre än 24 timmar hade den över 87 000 visningar.

– Det är verkligen många som gillar farsans inlevelse i kommentarerna, säger Conny Holm.

Publicerad:
Publicerad: