Försvunnen man i sjö hittad död

1 av 4
NYHETER

En man i 70-årsåldern föll på lördagen i vattnet i en sjö en söder om Filipstad. Ett stort sökpådrag letade efter honom men han hittades först på söndagseftermiddagen.

– Det tragiska är att frun stod på land och såg det hela, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Mannen, som är i 70-årsåldern, föll i vattnet från en mindre båt, ungefär 50 meter från land. Ett stort sökpådrag med både helikoptrar och båtar inleddes på fiskesjön Östersjön.

Stort sökpådrag

– Det är två båtar från räddningstjänsten och helikopter i luften och letar, men än har vi inte hittat någon, sa Christer Magnusson, vakthavande befäl hos polisen i Värmland, vid halv nio.

En timme senare anslöt även en hundpatrull till sökinsatsen men arbetet var förgäves och ingen person har hittats. Senare under kvällen avbröt både räddningstjänsten och Sjöfartsverket sina insatser på sjön.

Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid polisen, förklarar hur händelsen gått till.

– Båten låg förtöjd vid en boj ungefär 50 meter ut och plötsligt så ramlade han i. Vi vet inte om han dragits ned av någon lina eller fått en hjärtinfarkt. Han trillade i av okänd anledning.

Frun såg händelsen

– Det tragiska är att frun stod på land och såg det hela, säger Stefan Sundberg.

Mannens jämngamla fru har tagits om hand av polisens krisgrupp och får stöd. Under söndagen kom fyra dykare från Stockholm att söka igenom sjön för att försöka hitta mannen.

– Han är inte anträffad än utan dykare kommer från Stockholm vid 13-tiden i dag så vi kan nog vara igång med sökinstatsen vid 13.30-tiden, säger pressinformatören vid regionsledningscentralen vid 9-tiden på söndagsmorgonen.

Vid 16.45 på söndagen hittades mannen död av sjöpolis.

– Han har drunknat, precis som befarat, säger Stefan Sundberg.

Inget brott misstänks i samband med det inträffade.