Stockholm

Här griper Mikaela tjuven – i bikini

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Mikaela Kellner, som till vardags arbetar som polis, var i en park i Stockholm med sina vänninor när en fingerfärdig tjuv stal en av deras mobiler.

– Jag tvekade inte. Hade jag varit naken hade jag ingripit också. Det är inget som hindrar mig, säger hon.

På onsdagen när Mikaela Kellner och hennes kompisar var i Rålambshovsparken i Stockholm kom en man fram och försökte sälja tidningar. När sällskapet avstod var han påstridig och Mikaela, som annars jobbar som polis, märkte att något var skumt.

– Jag tänkte direkt att han försökte hitta något att sno.

Efter en stund lade mannen en tidning på deras filt och när han sedan gick därifrån hade han tagit tidningen – och en mobiltelefon som låg under den.

Han visste dock inte om att Mikaela och en av hennes kompisar var poliser.

– Vi tog tag i honom ganska distinkt och tog ner honom på gräset. Han fattade ganska snabbt att det inte var lönt att göra något motstånd.

De hittade snabbt mobiltelefonen han stulit och kallade dit en polispatrull som kunde gripa honom.

– Kollegorna som kom dit tyckte så klart att det var jättebra att vi agerat, säger Mikaela.

”Glad att jag la upp bilden”

Hon lade upp en bild som en kompis tog på ingripandet på Facebook och Instagram där det lett till många reaktioner och positiva tillrop.

– Jag är jätteglad att jag la upp bilden för jag har fått många meddelanden från personer som drabbats av samma tillvägagångssätt. Syftet var att uppmärksamma hur lätt det är att bli bestulen.

Hon menar att det var mycket svårt att upptäcka vad som hände.

–  Han var väldigt duktig, han måste ha tränat på sin fingerfärdighet och gjort det här många gånger förut. Det var som ett trolleritrick.

”Hade ingripit naken också”

Det var dock lite ovant att ingripa mot ett pågående brott iklädd bikini, menar hon.

– Jag tvekade inte. Hade jag varit naken hade jag ingripit också. Det är inget som hindrar mig. Det var dock lite komiskt att jag grep honom i bikini.

Det är inte första gången som Mikaela Kellner gör succé i sociala medier. I december fångades hon på film av en road betraktare när hon gjorde parkour för att hålla värmen – iklädd polisuniform.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Poliser får högre lön

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott