Polisen misstänker: 14-årig flicka våldtagen

Uppdaterad 2016-11-04 | Publicerad 2016-07-23

En fjortonårig flicka ska ha dragits in i en buske i närheten av en idrottsplats och våldtagits mitt på dagen i Malmö.

Polisen uppger att man lägger alla tillgängliga resurser på att hitta gärningsmannen.

– Vi går tillbaka och kollar på liknande fall. Det har skett ett antal sådana tidigare, sen om det kan vara samma gärningsman går inte att säga i nuläget, Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

Flickan promenerade i närheten av Husiegårdens idrottsplats i Malmö igår vid 13-tiden när hon blev indragen i en buske av mannen.

– Han kommer ledande på sin cykel och stannar vid flickan. Han drar in henne i ett buskage och där fullbordar han en våldtäkt, säger Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen, till tidningen.

Grov våldtäkt

Händelsen rubriceras som grov våldtäkt med anledning av flickans låga ålder. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning vid platsen under lördagen och uppmanar eventuella vittnen att höra av sig.

– Flickan var helt förkrossad. Det fick inte att ha något ingående förhör under gårdagen, säger Anders Kristersson.

Mannen tros vara runt 26 år, enligt flickans uppskattning.

Vädjar om tips

Polisen vädjar om uppgifter från personer som gjort iakttagelser på Husie idrottsplats och i området omkring idrottsplatsen samt från personer som kan ha uppgifter om den misstänkte gärningsmannen. Han uppges vara mellan 20-30 år, talade inte svenska och hade en cykel med sig vid tillfället.

Flickan kommer att förhöras under lördagen.

Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen, uppger för TT att man lägger alla tillgängliga resurser på fallet.

– Vi håller på med en inre spaning. Vi går tillbaka och kollar på liknande fall. Det har skett ett antal sådana tidigare, sen om det kan vara samma gärningsman går inte att säga i nuläget, säger han till nyhetsbyrån.

Tips kan lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln