Polisens teori: Grundar sig i fejd mellan grupper

1 av 4
NYHETER

Polisen misstänker att en affärskonflikt ligger bakom fredagens dramatiska kidnappning i Bromma.

En misstänkt kidnappare som greps i går har släppts på fri fot – polisen söker fortfarande efter offret och de övriga misstänkta förövarna.

– Vi tror att det grundar sig i en fejd mellan olika grupper av resandefolk, säger Oskar Tallryd vid polisen i Solna.

Tipsa | Aftonbladet

Under fredagen pågick en stor polisinsats efter att ett misstänkt människorov ägt rum i höjd med köpcentret Bromma Blocks i västra Stockholm.

Som Aftonbladet tidigare skrivit ska en ljus skåpbil ha prejat en personbil vid lunchtid. Flera personer hoppade ur skåpbilen och slet ut en man ur personbilen.

En av förövarna ska ha hotat mannen med en motorsåg innan kidnappningsoffret fördes in i skåpbilen som sedan lämnade platsen i hög hastighet.

Släpptes fri av åklagare

Under eftermiddagen hittades skåpbilen utanför Mariefred i Strängnäs kommun. En person som befann sig i bilen kunde gripas och senare anhållas misstänkt för människorov. Men den personen har nu släppts av åklagare.

– Misstankarna kvarstår dock men det vi har haft i utredningen var väl lite för tunt för att gå på för att kunna kvarhålla personen. Vi har haft lite svårt att lokalisera vittnen och den som blivit utsatt för brottet, säger Oskar Tallryd, arbetsledare vid Solnapolisens krimjour.

Nu hoppas man att allmänheten kan hjälpa till att lägga fler pusselbitar på plats.

– Vi uppmanar att folk som vet något hör av sig till polisen. Vi vill komma i kontakt med människor som varit på platsen eller som känner de inblandade eller på något sätt har upplysningar om människorovet, säger Oskar Tallryd.

”Grundar sig i en fejd”

Polisen tror att händelsen kan härledas till en specifik konflikt.

– Vi tror att det grundar sig i en fejd mellan olika grupper av resandefolk. Det finns ingen misstanke om att någons härkomst är motiv till brottet, det verkar mer vara någon form av affärsskiljaktigheter, säger Tallryd.

Tror ni att den kidnappade fortfarande är vid liv?

– Ja, det tror vi, säger Oskar Tallryd vid polisens krimjour.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bromma

Brott