Kunderna upprörda efter bankstrul

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Joel har fått sina pengar dragna dubbla gånger.
NYHETER

Hundratusentals transaktioner har dubblerats efter ett fel hos Swedbank.

Strulet upptäcktes under tisdagsmorgonen och har drabbat fler kunder som har hört av sig till Aftonbladet.

– Det inte är okej av banken att ta ens pengar så här, säger 15-årige Joel Wallin från Värnamo.

En av dem som drabbats av dubbeldebitering är 15-årige Joel Wallin från Värnamo. Redan i lördags märkte han att det dragits dubbla belopp efter ett snabbmatsköp och en klippning.

– När jag gick in på kontot stod det först att det var noll kronor och sedan hade jag minus 280 kronor. När någon swishar mig dras det dessutom pengar direkt till "skulderna" jag har på banken så just nu har jag inga pengar alls, förklarar Joel för Aftonbladet.

Ska åka på semester

När hans pappa kontaktade banken så lovade de att pengarna skulle vara tillbaka på kontot senast onsdag. Men Joel, som snart ska åka på semester, är orolig och tycker det är dåligt av banken att ta hans pengar.

– Just nu ligger jag minus på kontot och måste därför låna kontanter av pappa. När det är sommarlov och man ska iväg vill man ju gärna ha lite pengar på kortet. Jag hoppas att de sätter tillbaka så fort som möjligt då det inte är okej av banken att ta ens pengar så här.

Kan inte handla mat

Även Else-Marie Korneliusson från Pålsboda och hennes två barn har drabbats av bank-strulet.

– Min dotter saknar just nu 6 500 kronor, sonen 1500, och jag 1 300 kronor.

Redan under gårdagskvällen kontaktade hon sin bank och fick då beskedet att de inte visste vad som hänt. Samma svar fick hon även på tisdagsmorgonen.

– De visste ingenting. De hade ingen uppfattning om omfattningen eller när det skulle vara löst. Jag tycker det är bedrövligt för detta händer bara oftare och oftare.

Hur påverkas ni av detta?

– Jag har fortfarande kvar pengar på mitt konto men för mina barn är det bedrövligt. De har just nu har 1 800 kronor minus på sina konton och har därför inte en krona. Jag måste ge dem kontanter då pengarna försvinner om jag sätter över dem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Swedbank