Här går piloten från brinnande planet

NYHETER

Cessnaplanet störtade plötsligt ner i trädet utanför bärgningsfirman i Alabama.

Trots den våldsamma kraschen kunde piloten själv ta sig ur det brinnande vraket.

Nu släpper amerikanska haverikommissionen nya detaljer om olyckan – som fångades på film.

Planet hade precis lyft från flygplatsen i Foley, Alabama, när det plötsligt störtade. Planet slog ner precis utanför entrén till bärgningsfirman Little Bitty's towing – och fångades på film av deras övervakningskamera, när olyckan inträffade den 26 april.

Cessnaplanet slog ner i ett träd och fattade eld.

Satt i brinnande vrak

Mitt i det brinnande vraket satt fortfarande piloten, skriver lokala tidningen Alabama.com.

Nu släpper den amerikanska flyghaverikommissionen NTSB sin preliminära rapport där det framgår hur piloten lyckades ta sig ur eldinfernot, skriver AP.

Piloten satt fastspänd upp och ner i planet efter kraschen men enligt rapporten hade han sinnesnärvaro nog att spänna loss säkerhetsbältet, se elden i fronten och sedan lyckas öppna en lucka i planets bakre del som han kravlade sig ut genom.

Planet hade då brunnit i närmare en minut och elden hade hunnit sprida sig i kraschområdet. Men trots det uppmärksammade vittnen till olyckan när piloten föll till marken och sprang in i branden för att rädda honom.

”Var helt galet”

På övervakningsfilmen syns sedan hur piloten går ifrån kraschen.

– Det var helt galet. Jag är född och uppväxt precis här och flygplatsen har funnits här i 50 år så man har alltid haft i bakhuvudet att det kan hända något liknande. I dag var den dagen, säger bärgningsfirmans ägare, som av Alabama.com enbart namnges som Little Bitty.

– Jag arbetar med olyckor men att ett plan kraschar på ens bakgård händer bara en gång i livet, det är svårt att sätta ord på känslan.