De fanns med på kraschade planet

1 av 8
NYHETER

En skulle besöka sin sjuke pappa.

En annan hade nyligen gift sig och en tredje höll på att missa planet.

De är tre av de 66 personerna som befaras ha omkommit i Medelhavet.

Airbus-planet från flygbolaget Egyptair försvann från radarn vid 2.30-tiden på torsdagsnatten. 66 personer fanns ombord, varav tio ingick i besättningen.

Egyptair offentliggjorde tidigt nationaliteterna på de försvunna: 30 passagerare från Egypten, 15 från Frankrike, två från Irak och en vardera från Storbritannien, Belgien, Kuwait, Saudiarabien, Sudan, Tchad, Portugal, Algeriet och Kanada.

Nu börjar detaljer komma om personerna ombord.

”En disciplinerad kapten”

Mohamed Shoukair, 36, var förstepilot ombord på planet, uppger källor med insyn i utredningen till CNN. Enligt hans Facebooksida har han jobbat för Egyptair sedan 2004 och bodde i Kairo.

– Han var en välutbildad och mycket disciplinerad kapten. Han har ett bra rykte och var en god kollega till mig, säger Egyptairs vice vd Ahmed Adel.

Shoukair hade 6 275 flygtimmar i ryggen, varav 2 101 i den aktuella flygplansmodellen Airbus 320. Andrepiloten Mohamed Mamdouh Ahmed, 24, hade 2 766 flygtimmar.

Skulle besöka sin pappa

Ahmed Helal, 40, skulle göra en privat resa från sitt jobb i Paris för att besöka sin sjuke pappa, rapporterar CNN.

Företaget där han jobbade gjorde ett uttalande där Helal lovordades som en varm person ”som alltid log”.

Fyrbarnspappan Joao David Silva, 62, jobbade för ett portugisiskt företag i Johannesburg. Företaget har bekräftat att en av deras anställda fanns ombord på flighten. Silvas familj finns i Lissabon, enligt den portugisiska regeringen.

Den franske rockfotografen Pascal Hess skulle åka till Egypten för att sola och dyka, enligt tidningen La Dépêche. Han ska ha tappat bort sitt pass inför avresan men hittat det i sista stund och bestämt sig för att åka.

Egyptiskan Samar Ezz Eldin, 27, var flygvärdinna på planet, berättar hennes anhöriga för The Guardian. Hon har varit anställd på Egyptair i två år och gifte sig nyligen, enligt tidningen.

”Det var en vanlig resa”

Den enda brittiska passageraren på planet har identifierats som 40-åriga Richard Osman. Enligt Sky News var han geolog, gift och hade två små döttrar. Hans yngsta barn föddes för bara för några veckor sedan. Barnen var inte med på resan, utan var kvar med sin mamma i hemmet i Paris.

En av Osmans bröder, Alastair, säger till ITV News att han var en beundransvärd person.

– Jag antar att han var på väg till jobbet. Jag vet att han arbetar i både Egypten och ett annat land i Afrika. Det här var en vanlig resa. Han brukade göra den minst en gång i månaden, år efter år.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

ARTIKELN HANDLAR OM