Heinz

Ketchupprinsen gifte sig – här bilder på paret och de kända gästerna

Av: 

Andreas Bardell

Kerstin Nilsson

Linnea Järkstig

Linnea Carlén

NYHETER

På lördagen gifte sig ketchupprinsen Andre Heinz, 46, i Sverige, under ett säkerhetspådrag värdigt ett kungabröllop.

Brudgummens styvpappa, USA:s utrikesminister John Kerry, höll ett gripande tal till brudparet och gästerna avnjöt en femrättersmeny i världsklass.

Även världsstjärnan skådespelerskan Jodie Foster var på plats. Och enligt uppgifter till Aftonbladet ska också Julia Roberts vara en av gästerna.

Maria och Andre, 20 augusti 2016, stod det på den stora vita skylten vid vägen som leder ned mot herrgården.

Förberedelserna för det stora bröllopet har pågått länge.

Och platsen, en enskilt belägen herrgård i Sörmland, var av allt att döma vald med omsorg.

Här, skyddade från insyn, gifte sig ketchuparvtagaren Andre Heinz, styvson till John Kerry, på lördagen med sin isländska kärlek, Maria Marteinsdottir, 35, som bor i Stockholm och jobbar på Karolinska Universitetssjukhuset.

Till den stora herrgården, som ligger väl skyddad i skogen, kan man bara komma vattenvägen – eller via en mindre väg, som är lätt att bevaka och spärra av.

Vigdes av John Kerry

De förväntansfulla bröllopsgästerna började lämna Grand Hotel i Stockholm klockan 14.50 på eftermiddagen. Solen sken över Stockholm och ut från hotellet kom hundratals gäster i glamorösa klänningar och kostymer. Skådespelerskan Jodie Foster hade på sig en vit klänning när hon gick mot en av tre bussar som förde gästerna till bröllopet. Men hon tackade vänligt men bestämt nej till att prata med Aftonbladet.

USA:s utrikesminister John Kerry smet ut bakvägen från hotellet strax efter klockan 15. Det var stora avspärrningar när han, omgiven av secret service, tog sig från byggnaden mot den bepansrade bilen som körde ministern.

Redan tidigt på dagen fanns ett stort antal polisbilar på plats före den olycksdrabbade bron i Södertälje, beredda att spärra av och stoppa den övriga trafiken.

Förutom John Kerrys egna vakter från Secret Service omgavs bröllopet av en rigorös säkerhetsbevakning av såväl Säpo, som ansvarat för bevakningen, och polis från såväl Stockholm som Södermanland.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns nationella insatsstyrkan även på plats, gömd på land – och ute på vattnet låg en målad polisbåt, en båt från Säpo samt en ribbåt med nationella insatsstyrkan.

Även en helikopter fanns tillgänglig i närheten.

Har spetsiga öron och svärd

Förutom Jodie Foster kom även artisten Meja med en av bussarna från Grand Hotel. Bussarna parkerade utanför en affär, den sista biten fick de gå själva.

– Det känns jättebra, sa Meja till Aftonbladet om att vara på bröllopet.

– Det är en stor ära att få fira två så fantastiska människor.

Vissa personer anlände sent, men uppskattningsvis närvarade 350-400 personer vid bröllopet.

Temat verkar ha varit Tolkien. Många personer hade klätt ut sig med spetsiga älvöron och svärd. Andra hade på sig långklänningar i pastellfärger eller klänningar med gulddetaljer.

Förberedde under OS-finalen

Sent på fredagen och under natten till lördagen, medan resten av Sverige satt bänkade framför OS-finalen i fotboll, pågick förberedelserna på herrgården för fullt.

Ett jättelikt vitt hangarliknande tält och flera småtält hade slagits upp framför herrgården och i ljuset av starka lampor och surret av en generator pågick arbetet i och runt tälten. Den svenska Michelinkrogen Gastrologik i Stockholm, som redan i våras fick i uppdrag av brudparet att hålla i bröllopsmiddagen, hade för dagen byggt upp ett eget kök, där 18 kockar och 40 serveringspersonal arbetade.

Vad som serverades ville dock krögaren Jacob Holmström dock inte avslöja i förväg.

– Jag hinner inte prata nu, det är fullt ös, sa han i telefon några timmar före bröllopet.

Vigdes vid vattnet

Framåt klockan 18 på lördagskvällen började gästerna röra sig ned mot vattnet. Där stod ett iordningställt kapell där vigseln senare ägde rum. Först hördes psalmen ”Kom hjärtans fröjd” över vattnet och sedan höll USA:s utrikesminister John Kerry ett gripande tal om att både bruden och brudgummen som unga förlorade sina pappor.

Och klockan 17.53 förklarade Kerry själv brudparet man och hustru. Samtidigt ringde klockorna på herrgården och gästerna jublade.

Efter vigseln, strax innan halv åtta, lämnade gästerna trädgården mot sjösidan för att gå runt till det stora tältet, där bröllopsmiddagen ägde rum, signerad stjärnkrogen Gastrologi.

På menyn stod bland annat helstekt gris som grillats vid vattnet.

Vid 23-tiden pågick bröllopsmiddagen ännu i tältet. Brudparet och deras gäster satt till bords länge och väl och det tog en hel timme mellan varje rätt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Något senare tycktes isen ha tagit slut. Och kort efter att en bil som levererar is dök upp hördes stort jubel och applåder från tältet.

När själva festen väl drog igång uppträdde bland annat ett isländskt dansband. Framåt 01-tiden var middagen slut och de första gästerna började lämna i bussar som väntade utanför lågprisbutiken, däribland Jodie Foster som klev in i det väntande bussarna.
– Det har varit fantastiskt, sa två äldre amerikanska släktingar till brudgummen.

Lite senare sökte man igenom en svart bil med bombhund. John Kerry och flera andra lämnade kort därpå festen i en poliskaravan med blåljus om sju, åtta bilar. En polishelikopter följde kortegen från luften.

Poliser i varenda vägkorsning

Redan tidigt på lördagskvällen var både insatsstyrkan som Säpo och ett stort polisuppbåd på plats.

Området närmast herrgården har sökts av och hela tiden bevakats av polis.

Polisen har stått positionerad i nästan varenda vägkorsning – och buske.

– Det är folk överallt, sa en polis.

Efter att samtliga gäster lämnat i poliskaravan och buss lämnade även alla båtar som bevakat från sjösidan.

Att den amerikanske miljardarvingen Andre Heinz väljer att gifta sig just i Sverige är inget konstigt alls.

Han har bott och verkat i Sverige ända sedan 1999, när han flyttade hit som 27-åring från Yale University för att jobba för miljöorganisationen Det naturliga steget.

Sedan dess har han jobbat med hållbarhet och miljöfrågor, både i Sverige och i USA.                                  .

Mamman gift med utrikesministern

Andre Heinz är arvtagare i fjärde generationen till de miljarder hans familj tjänat på ketchup.

Heinz ketchup – känd över hela världen.

För tre år sedan såldes ketchupföretaget för nästan 200 miljarder kronor.

Samma år som Andre, näst äldst av tre bröder, flyttade till Sverige, gifte hans mamma om sig med John Kerry, sedan 2013 USA:s utrikesminister.

2004, när hans styvpappa försökte nå presidentposten, men förlorade mot George W. Bush, arbetade Andre Heinz i hans presidentvalskampanj.

Isländska Maria Mareinsdotter är skriven i Stockholm sedan några år. Hon kom hit för att läsa medicinfysik vid universitetet och har på Karolinska deltagit i flera forskarrapporter om röntgen och cancer.

Enligt isländska tidningar så träffades hon och Andre Heinz 2010.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Heinz

LÄS VIDARE

Världens tio rikaste – genom HELA historien

ÄMNEN I ARTIKELN

Heinz

Bröllopsögonblick