Orolig bilist ringde polisen – hade gjort ett roligt misstag

1 av 2 | Foto: TT
Missförståndet mellan bilisten och polisen visar hur ärliga människor kan vara menar polisen.

avMalin Wigen

NYHETER

Polisen i Nynäshamn i Stockholm råkade göra en bilist riktigt orolig när de bad denne att vänta kvar i en trafikkö.

För ett tag sedan befann sig en polispatrull vid färjan i Nynäshamn i Stockholm där de skulle hämta en frihetsberövad person, skriver polisen i ett Facebookinlägg. I och med att de stod konstigt till och inte kunde komma ut så stoppade en av poliserna trafikkön så att de kunde backa ut.

Polisen pratade med bilisten längst fram i kön och förklarade läget med orden: ”Är du vänlig och väntar så vi kan backa ut. När vi sedan åker iväg är det bara att åka efter”!

Bilisten letade efter dem

När polisen sedan kunde åka i väg hade de en hög fart då de hade bråttom. Plötsligt så ropade polisradion ut och frågade efter dem, varav polispatrullen svarade. Då visade det sig att det skett ett stort missförstånd.

Radion sa då något förvirrat att 'det är någon allmänhet som undrar var ni tagit vägen? De hade försökt följa efter er men sedan tappat er ur sikte och de undrar om ni kan mötas nere vid färjan igen’?".

”Ett underbart misstag”

Tydligen hade bilisten längst fram i kön trott att denne skulle följa efter.

Ett missförstånd som jag tycker på ett underbart sätt visar hur hederliga och ärliga människor vill göra rätt för sig. Har polisen sagt att vi skall följa dem då skall vi göra det! Att kollegorna bara menat att det bara var att köra så fort polisbilen lämnat lyckades de inte förmedla”, skriver polisen i inlägget.

Missförståndet har inte bara roat polisen utan hundratals människor har skrattat åt historien. Och polisen har en gissning på hur det ens kunde gå så fel.

Det gick helt klart att misstolkas för en stressad människa som kanske för första gången träffade en polis och blev lite extra nervösa”.