Skottlossning i Borås – stor polisinsats

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen ryckte ut på en skottlossning i Borås på onsdagen.

– Vi fick larm om att en lägenhet fått in en kula genom fönstret, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

I lägenheten hittades kopparfragment som kan vara från en kula.

Vittnen uppges ha sett en skytt försvinna i en mindre svart bil.

Polisen kallades till stadsdelen Göta i Borås där ett stort område spärrades av. Larmet kom 13.33 och gällde enen kula som gått in i en lägenhet – men polisen är ännu inte helt säkra på om en skottlossning faktiskt har ägt rum.

– En lägenhetsinnehavare ringer in till polisen och säger att någon troligtvis skjutit in i bostaden. Bostaden har en skada i ena fönstret, plus att vi har hittat en kopparbit som kan komma från en förlupen kula, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

"Flera skott"

Polisen har säkrat det misstänkta kulfragmentet.

– Ingen person har kommit till skada, men personen i lägenheten är mycket skärrad.

Vittnen har hört flera skott, uppger polisen.

– Man berättar att man sett en person som avlossat flera skott och sedan hoppat in i en svart bil som åker från platsen. I samband med detta ser vittnet hur vederbörande tappar något, varpå detta säkras och tas i beslag för teknisk undersökning, säger Christer Fuxborg.

Både lägenheten och området där den misstänkte gärningsmannen tappade ett föremål har spärrats av.

– Vi har hittat det här föremålet som personen ska ha tappat. Det är ett personligt föremål, säger Christer Fuxborg, som tillägger att det inte rör sig om ett vapen.

Har knackat dörr

Polisen har knackat dörr i området i jakt på människor som sett eller hört något. Flera olika enheter från polisen har varit på plats, bland annat hundpatrull och kriminaltekniker. Vid 17-tiden berättade Christer Fuxborg att teknikerna var klara med sitt arbete.

Ingen person är brottsmisstänkt i nuläget och den misstänkte skytten har inte hittats.

– Den lilla svarta bilen är det hetaste spåret just nu. Men vi har inget registreringsnummer eller så, säger Christer Fuxborg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN