Köper mat åt hemlös man – båda slängs ut

Foto: Yossi Gallo / Facebook
NYHETER

När Yossi Gallo såg en hemlös man i Myrtle Beach i South Carolina valde han att ta med honom in på McDonalds för att bjuda på mat. Men det resulterade i att polisen kom och att båda männen fick lämna snabbmatsrestaurangen. Yossi filmade händelsen och resultatet sprids nu viralt.

”Ibland hatar jag världen”, skriver han på Facebook när han delar filmen.

En video som lagts ut på Facebook visar hur en hemlös man och en man som köpt mat åt den hemlöse slängs ut från ett McDonalds i Myrtle Beach i South Carolina.

Yossi Gallo är mannen bakom filmen och även den som lagt upp klippet som nu sprids på Facebook. Han berättar att han såg den hemlöse mannen på andra sidan gatan och bjöd med honom in till snabbmatsrestaurangen för att bjuda på lite mat.

– Jag vinkade till honom och sa ”hej, är du hungrig?” och han sa ”ja”. Så jag gick in med honom, men då sa kvinnan i kassan ”du får ingen mat”, säger Yossi till WMBF News.

Då började en intensiv argumentation mellan Yossi och personalen, och Yossi valde att ta fram mobilen och filma.

I filmen hörs hur Yossi argumenterar med personalen och en polis, som hade kommit till platsen på McDonalds-personalens begäran. Den filmande Yossi blev mer och mer upprörd när polisen berättar för den hemlöse mannen att han måste lämna restaurangen.

– Ni suger. Han har inte ens frågat mig om mat. Det var jag som tog in honom från gatan. Ni suger, hörs Yossi säga högljutt i videon.

Restaurangpersonalen ber den upprörde mannen att tala i en lägre ton, men Yossi fortsätter tala högt och menar att polisen får arrestera honom om hon har något emot det.

Ägaren: ”Gästerna ska få positiv upplevelse”

Joey Crosby, från polisen i Myrtle Beach, säger i ett mejl till WMBF att polisen kom till restaurangen då personalen sagt att en man tiggde pengar på parkeringsplatsen. En anklagelse som både Yossi och den hemlöse mannen förnekar i filmen.

Restaurangens ägare heter Joel Pellicci Jr. och har i ett uttalande till den amerikanska nyhetskällan menat:

”På min restaurang är målet att gästerna ska få en positiv och välkomnande upplevelse varje gång de besöker restaurangen. Tyvärr har personen som syns i filmen tidigare haft ett störande beteende och blivit ombedd att lämna restaurangen, både av personalen och polisen, flera gånger.

Har väckt starka reaktioner

Sedan filmen lades upp på Facebook under onsdagsmorgonen har den blivit sedd över 40 miljoner gånger och fått över en och halv miljon delningar. I kommentarsfältet beskriver flera personer hur upprörda de blir av att se filmen och vissa uppmuntrar till en bojkott av restaurangen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hemlösa

McDonalds