Många döda när tåg spårade ur i Indien

Av: Ebba Thornéus, Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

Minst 133 personer har dödats i samband med att ett expresståg spårade ur mellan städerna Patna och Indore, nära staden Kanpur i norra Indien, enligt nyhetsbyrån AFP.

Fler än 200 har skadats, varav många allvarligt.

Det var vid 03-tiden på söndagsmorgonen, lokal tid, som expresståget Patna–Indore spårade ur med 14 vagnar, uppger indisk polis, enligt AP.

Olyckan skedde vid byn Purwa, nära mångmiljonstaden Kanpur i landets norra delar.

Flertalet av passagerarna sov när olyckan inträffade.

Under morgonen har dödssiffran stigit och är nu uppe i minst 133 döda, och fler än 200 personer är skadade, varav många allvarligt uppger AFP.

Räddningspersonal och frivilliga kämpade under morgontimmarna med att få ut människor ur vagnarna, som ligger på sidan i terrängen.

Indiens premiärminister Narendra Modi skriver på Twitter att han ”våndas bortom oro över förlusten av liv” och Indiens inrikesminister Rajnath Singh säger att den nationella katastrofstyrkan har tillkallats.

Även flera polispatruller har skickats till platsen.

Orsaken till urspårningen är i nuläget oklar.

Tågolyckor är dock mycket vanliga i Indien och beror i flertal av fallen på att järnvägsnätet är mycket nedgånget och slitet.

Förra året meddelade regeringen att man vill satsa över 1 100 miljarder kronor, under en femårsperiod på att modernisera järnvägarna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN