Familjen blev blåst på drömresan – och 90 000 kronor

1 av 2
NYHETER

För fyra år sedan satte en stroke stopp för familjens drömresa till Thailand.

Nu skulle den äntligen bli av.

Då förlorade familjen Leth 90 000 kronor i resebyråns konkurs.

Redan i januari år bestämde sig familjen för att äntligen göra verklighet av Thailandresan – en exakt kopia av resan som så hastigt och tragiskt fick ställas in när Anders Leth drabbades av en stroke för fyra år sedan.

– Då hade vi bokat själv på nätet och i allt kaos som uppstod så fick vi inte tillbaka pengar mer än för flygbiljetterna, säger Jeanette Leth.

Ironiskt nog bestämde de sig för att vända sig till Erawan Travel i Stockholm för att känna sig trygg när resan skulle bokas på nytt.

– Redan den 22 februari betalade jag flygbiljetterna för hela familjen, fem personer. Och i maj betalade jag hotellrummen.

Tog inte konkursen på allvar

I maj är alltså hela resan, som ska gå via Bangkok till Koh Samui och därefter båt till lilla ön Koh Tao, betalad och klar. Tror familjen.

– Vi sa till varandra att det var så skönt att resan var betalad i så god tid.

När Jeanette Leth fick mejlet från Erawan Travel om konkursen tog hon det ändå inte så allvarligt.

– Jag hade ju betalat för flygbiljetterna redan i februari och för hotellen i maj. Det var omöjligt att konkursen skulle drabba oss.

Men när hon kontaktade Thai Air visade det sig att inga pengar kommit in för flyget. Och inga hotell var betalda.

– Det var som en riktig käftsmäll. Ägaren hade blåljugit för oss. Hon pratade med Anders för bara fyra veckor sedan om vår resa. Jag skulle kunnat ha överseende med en vanlig konkurs, sånt händer och det är trist. Men ägaren måste ju ha räknat ut det här redan i februari.

Resan blir av

Det hade kunnat bli ett dråpslag igen för familjen Leth men de tänker inte låta något stoppa resan.

– För oss betyder det mer än en vanlig semesterresa. Det är vår revansch på livet och inget ska fasen stoppa oss igen, säger Jeanette Leth.

Hon har bokat nya biljetter.

– Vi ska sälja en av våra två bilar för att ha råd. Vi har tur som kan göra det.

Hon kan inte komma på något som borde ha varnat henne för resebyrån som tog deras pengar.

– Det fanns inga varningssignaler. Tvärtom kändes det väldigt tryggt. Men jag skulle verkligen rekommendera folk att betala med kort för att skydda sig från sånt här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Thailand

Konkurs