17-årig flicka gripen efter trippelmord

avJohn Granlund

1 av 5

En liten flicka ringde polisen och sa att hennes föräldrar var döda.

När patrullen kom till platsen upptäcktes ett brutalt trippelmord – men i hemmet saknades den 17-åriga storasystern Katlynn Goodwill Yost.

Polisen uppgav senare att storasystern hittats oskadd – och gick samtidigt ut med uppgifter om att en 17-årig flicka gripits misstänkt för mord.

En ung flickas samtal till larmnumret 911 i går morse var den första signalen om den mordhistoria som nu skakar Fullerton i södra Kalifornien, USA.

Flickan sa att hennes föräldrar hade dött och när polisen kom till platsen hittades tre döda personer, två män och en kvinna, ett par i 30-årsålderna samt en något yngre man. Enligt polisen var kropparna svårt sargade.

”Ett trippelmord”

På platsen fanns också två oskadda flickor i skolåldern.

Enligt polisen i Fullerton utreds händelsen som ett trippelmord och någon misstanke om att det är frågan om ett utökat självmord finns inte, enligt LA Times.

– Vi behandlar detta som ett trippelmord. Vi tror inte att det var en slumpmässig våldshandling, säger Jon Radus på polisen i Fullerton.

Samtidigt stod det snabbt klart för polisen att en familjemedlem saknades – 17-åriga Katlynn Goodwill Yost.

Efterlystes

Efter att ha blivit eftersökt av polis under hela dagen efterlystes hon på lördagskvällen.

Polisen uppgav tidigt att 17-åringen vare sig betraktades som ett brottsoffer eller som en brottsmisstänkt. I stället uppgav man att hon kan misstänkas vara i fara.

– Vi är oroliga över hennes säkerhet och vi ber allmänheten om hjälp med att hitta henne, säger Jon Radus, enligt lokala tidningen The Orange County Register.

I ett uttalande uppger polisen att man har satt "alla resurser på att identifiera den eller de som är ansvariga för dådet".

– Varje gång någon förlorar sitt liv är det en tragedi. Men det är en än större tragedi när barn är involverade.

Flickan hittad – tre gripna

Natten mot söndag, svensk tid, kunde polisens Jon Radus bekräfta att den 17-åriga flickan hittats oskadd, skriver CNN.

Samtidigt uppgav att tre personer hade gripits misstänkta för inblandning i trippelmordet. De gripna var Josh Acosta, 21, Frank Felix, 25, och en 17-årig flicka som man inte ville avslöja identiteten på.

”Flickorna hittade kropparna”

Enligt grannar bodde de två nu mördade föräldrarna, i ett hus som beskrivs som ett medelklassområde i den lilla staden Fullerton, tillsammans med tre barn, 17-åriga Katlynn Goodwill Yost och hennes två yngre halvsystrar, som är i 6-9-årsåldern. Den mördade pappan ska inte ha varit 17-åringens biologiska far.

– Det är så ledsamt för barnen som nu står utan föräldrar. De två små flickorna hittade ju kropparna och det gör mig förkrossad, säger grannen Donna Trice till The Orange County Register.

 PLUS:  Barn som mördar

ARTIKELN HANDLAR OM

USA