Här visar hon hur svårt det är att upptäcka bröstcancer

NYHETER

”Snälla titta på den här bilden”

”Snälla, titta på den här bilden!” Så inleder Kylie Armstrong sitt Facebookinlägg där hon varnar andra kvinnor för hur svårt det kan vara att upptäcka bröstcancer.

I ett Facebookinlägg, som delats över 110 000 gånger sedan i måndags, vädjar australiensiskan Kylie Armstrong till andra kvinnor att besöka sin allmänläkare så fort de känner någon förändring i brösten. I Kylies fall rörde det sig inte om klumpar i brösten utan små, små gropar som bara uppenbarade sig när Kylie lyfte på armen. På bilden syns knappt groparna men det visade sig vara bröstcancer.

”Det syntes inte på mammografin”

Här är hela inlägget översatt:

”Snälla titta på den här bilden. De här tre väldigt, väldigt små groparna på undersidan av bröstet är ett tecken på bröstcancer. Det är så här min bröstcancer ser ut. Jag kände ingen knöl. Allmänläkaren kände ingen knöl. Men hon lyssnade på mig när jag sa att bröstet såg annorlunda ut och när jag lyfte på armen kunde jag se väldigt små gropar på undersidan av bröstet. Läkaren skickade mig på mammografi för att vara på den säkra sidan. Det syntes inget där så de skickade mig på ultraljud. Ultraljudet hittade cancern, djupt in i bröstet nära muskeln. De där tre små groparna har vänt upp och ned på mitt liv och min familj. Vi är i chock, vi är avdomnade, vi är känslosamma, vi är okej ibland, vi låtsas som att det här inte händer, vi söker information, vi hanterar provresultat, vi gråter och vi försöker gå vidare som vanligt. Vi är arga och ledsna. Vi har fler frågor än svar. Vi ska göra vårt bästa för att hantera det. Telefonsamtalen och sms:en vi får hjälper ibland och får oss att gråta ibland.

Jag delar detta med er för jag hoppas kunna göra er medvetna om att bröstcancer inte alltid är en klump man kan upptäcka. Snälla, gå direkt till din allmänläkare om du noterar någon som helst förändring i dina bröst. Det kan rädda ditt liv.”

Läs hela inlägget nedan.